Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drvni klaster
  • 16.03.2020. 15:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Hrvatske šume produžuju plaćanje drvnih proizvoda na 100 dana

Cilj je ublažavanje tržišnog udara na hrvatsku drvoprerađivačku industriju, navode iz Drvnog klastera.

Foto: JumpStory
  • 1.184
  • 68
  • 0

Iz Hrvatskog drvnog klastera u ponedjeljak su izvijestili da će Hrvatske šume radi ublažavanja udara na drvoprerađivačku industriju zbog situacije s koronavirusom, produžiti rok plaćanja drvnih proizvoda sa 60 na 100 dana.

"U cilju ublažavanja tržišnog udara na hrvatsku drvoprerađivačku industriju, Hrvatske šume, glavni dobavljač drvne sirovine za industriju pripremile su mjere koje će pomoći industriji, a glavna mjera se odnosi na produženje roka plaćanja sa sadašnjih 60 na 100 dana", navodi se u priopćenju.

Tvrtka provodi svakodnevnu koordinaciju s najvećim kupcima i skupinama kupaca.

Drvni klaster: Koronavirus ozbiljno narušava poslovanje, počela i otpuštanja radnika

Iz Hrvatskog drvnog klastera podsjećaju kako je posljednjih 30 dana u hrvatskom drvoprerađivačkom sektoru zabilježeno dosad najveće povećanje zaliha drvne sirovine, usporavanje proizvodnje, smanjenje inozemnih narudžbi, a uslijed transportnih ograničenja došlo je do potpunog zastoja isporuke roba kod mnogih drvoprerađivačkih tvrtki koje sada s velikom neizvjesnošću gledaju na oporavak tržišta.

Kina i azijska tržišta pokazuju blage znakove oporavka, ali daleko je to od predkriznih odnosa, s time da nedostatak kontejnera, odnosno njihove visoke transportne cijene utječu na smanjenje zarada i na smanjenu konkurentnost hrvatskih tvrtki, navodi se u priopćenju.

Dio industrije sada proizvodi za skladište, a tvrtke unutar investicijskih ciklusa imaju snažan pritisak vraćanja kredita, dok su komercijalne banke vrlo rezervirane oko financiranja ovog sektora, ističu iz Hrvatskog drvnog klastera podsjećajući kako već više od 30 dana tvrtke iz drvne industrije apeliraju na nadležne institucije da donesu set mjera. 


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Drvni klaster Hrvatske šume Rok plaćanja