Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 8
  • 21.04.2017. 08:30

Izdane odluke korisnicima Mjere 8

Izdane Odluke o prihvatljivosti za operaciju 8.6.3. "Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda" i operaciju 8.5.1. "Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura".

Foto: pixabay.xom, wood
  • 1.128
  • 59
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluke o prihvatljivosti za podmjeru 8.6. "Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda", operaciju 8.6.3. "Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda", javlja ruralni razvoj.

Na prvi natječaj, koji je bio raspisan od 22. srpnja do 22. studenog 2016., javila su se dva potencijalna korisnika i oba su zadovoljila uvjete propisane Pravilnikom i Natječajem te su im izdane Odluke o prihvatljivosti.

Odluke za Marketing drvnih i nedrvnih proizvoda

Podsjetimo, korisnici ove operacije su šumoposjednici, udruženja šumoposjednika, obrti, mikro, mala i srednja poduzeća te jedinice lokalne uprave i samouprave i njihova udruženja, a prihvatljivi troškovi se odnose na marketing drvnih i nedrvnih (šumskih) proizvoda. Potpora iznosi do 50% ukupno prihvatljivih troškova, od 5.000 do 30.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti.

Izdane Odluke i za Konverziju šumskih kultura

Za podmjeru 8.5. "Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava", operaciju 8.5.1. "Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura" prvi natječaj bio je raspisan od 08. lipnja do 10. studenog 2016., a javilo se ukupno 42 potencijalnih korisnika. Agencija je započela sa izdavanjem Odluka o prihvatljivosti, te je do sada izdala 21 Odluku.

Korisnici ove operacije su šumoposjednici, udruženja šumoposjednika i trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske. Prihvatljivi troškovi su konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura, a potpora iznosi do 100% ukupno prihvatljivih troškova, od 5.000 do 700.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti.

Foto: pixabay.xom, wood


Izvori

Ruralni razvoj


Tagovi

Mjera 8 Odluke Natječaj Ruralni razvoj


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."