Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divlje svinje
  • 22.08.2019. 11:15
  • Požeško-slavonska, Omanovac

Kuda idu divlje svinje? Pod vlak!

Na pruzi Pčelić – Daruvar – Banova Jaruga, odvojak za Pakrac, nedaleko Omanovca, došlo je do naleta putničkog vlaka kojim je upravljao 54-godišnjak na veći broj divljih svinja.

Foto: Pixabay/ivabalk
  • 1.746
  • 125
  • 0

Nesvakidašnju vijest, o naletu divljih svinja na putnički vlak, u svom je priopćenju objavila Policijska uprava požeško-slavonska. 

Naime, jučer (srijeda) oko 20.35 sati na pruzi Pčelić – Daruvar – Banova Jaruga, odvojak za Pakrac, nedaleko Omanovca, došlo je do naleta putničkog vlaka kojim je upravljao 54-godišnjak na veći broj divljih svinja

Divlje su se svinje nakon događaja udaljile u nepoznatom pravcu, dok su na donjem postroju vlaka nastala oštećenja.

Kolovoz je vrijeme kada kukuruz ulazi u fazu voštane zriobe i kao takav je vrlo primamljiv divljim svinjama koje tada čine najviše štete na usjevima. A kako ove divlje životinje ne znaju za vozni red vlakova niti im pruga predstavlja opasnost ili granicu, ovakve su pojave, zapravo, očekivane. 

No, s obzirom na to da je u susjednoj Srbiji potvrđena afrička svinjska kuga, divlje svinje osim za usjeve, predstavljaju i opasnost za sektor svinjogojstva u našoj zemlji. 

Potvrđena afrička svinjska kuga u Srbiji

Podsjetimo, zbog prijetnje širenja zaraze afričke svinjske kuge, uz naloženi odstrjel divljih svinja, naše je Ministarstvo poljoprivrede još u veljači krenulo s provjerom svinjaca. Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane, donijela je Naredbu o mjerama za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge na području Hrvatske, kako bi cijeli sektor svinjogojstva u Hrvatskoj (proizvodnja, prerada, prodaja svježeg svinjskog mesa) sačuvali od pojave ove zarazne bolesti.


Tagovi

Divlje svinje Nalet na vlak Omanovac


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]