Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt razvoja
  • 03.11.2018. 15:00

Lovačkim udrugama se vraća 754.500 kuna

Upravo zahvaljujući povratu sredstava u zadnjih nekoliko godina uočljiv je vidljiv pomak u razvoju lovstva u svim segmentima, uvjerenja je Josip Matas.

Foto: Mladen Nejašmić
  • 398
  • 21
  • 0

Na temelju javnog poziva Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije, podnositeljima zahtjeva za sufinanciranje projekata s područja lovstva raspodijelit će se novac iz dijela lovozakupnine za lovišta na području županije u visini 754.500 kuna. Prema procjenama i dosadašnjoj praksi očekuje se sedamdesetak zahtjeva lovoovlaštenika i drugih subjekata, čijom bi se provedbom realizirali brojni projekti koji zbog skučenih sredstava lovačkih udruga i ostalih lovoovlaštenika, stoje u ladicama.

Ovim javnim pozivom otvaraju se brojne mogućnosti unaprijeđenja lovstva u županiji. Od dvadesetak točaka vezanih uz razne projekte, od kaveznog uzgoja zeca i fazana i njihova ispuštanja u lovišta, edukacije lovaca i lovočuvara preko projekata sprječavanja bjesnoće i izrade lovnogospodarskih do sufinanciranja ornitologije, kinologije i lovnogospodarskih osnova, lovcima će biti na raspolaganju i sredstva za sufinanciranje premija osiguranja lovišta za štete od divljači kao i zaštitna sredstva s ciljem sprječavanja šteta od divljači na poljoprivrednim kulturama.

Divokoze na paši

"Nakon zaprimanja zahtjeva, Povjerenstvo će utvrditi njihovu regularnost odnosno ispunjavaju li uvjete propisane pozivom, a onaj najbitniji odnosi se na doprinos razvitka i unaprijeđenja lovstva. Kada sve sagledamo i utvrdimo činjenično stanje, splitsko-dalmatinski župan donijet će odluku o raspodjeli sredstava. Upravo uz pomoć ovakvih mjera u zadnjih deset godina imali smo vidljive pomake u ostvarenju krajnjeg cilja.

Danas imate lovišta koji se bave lovnim turizmom, što prije i nije bio baš čest slučaj. Imamo bolji bonitet u lovištu i sve je nekako krenulo pravim smjerom. Upravo je to zasluga ovih i ovakvih mjera koje provodimo i time dajemo svakome podjednaku mogućnost da napreduje i usavršava se", informirao nas je Josip Matas, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Splitsko-dalmatinske županije .


Fotoprilog


Tagovi

Lovstvo Splitsko-dalmatinska županija Lovci EU fondovi Josip Matas


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]