Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vojvodinašume
  • 28.03.2017. 16:00

Pošumljavanje 1.600.000 hektara

JP "Vojvodinašume" ima za cilj da pošumi 1.600.000 ha površine. Sadni materijal obezbeđen je iz rasadnika ovog preduzeća. On se svake godine donira i lokalnim samoupravama i školama.

Foto: Vojvodinašume
  • 2.394
  • 117
  • 0

Šumovitost Vojvodine nije za zavidnom nivou, a da bi se situacija popravila javno preduzeće "Vojvodinašume" ulaže velike napore. Njihovo opredeljenje je povećanje ukupne površine pod šumama, a ove sezone planirano je da bude obuhvaćeno 1.600.000 hektara površine.

Od topole do crnog oraha

Osim proste reprodukcije, vrši se i pošumljavanje površina koje nisu obrasle. Sadni materijal obezbeđen je iz rasadnika ovog preduzeća. Biće posađeni topola, vrba, poljski jasen, crni bor, bagrem i crni orah. Ranije pripremljenih 250 hektara površine neće biti pošumljeno, jer je izostao urod semena hrasta lužnjaka.

Doniranje sadnica

"Vojvodinašume" svake godine donira sadni materijal lokalnim samoupravama i školama. Tako su ove godine mesne zajednce Orom i Kanjiža dobile 1.275 sadnica.

"Doniranje sadnica ne podrazumeva samo poklon, već i dugoročnu negu i brigu o stablima, koja će izrasti u dobru, kvalitetnu šumu, koja će oplemeniti prostor i dati mu sasvim drugačiju dimenziju", rekla je Marta Takač, direktorica preduzeća.

Foto: Vojvodinašume


Izvori

Vojvodinašume


Tagovi

Sadnice Marta Takač Pošumljavanje


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta