Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • U toku prijave
  • 29.11.2022. 16:30

Poziv na edukaciju lovaca: Zaštita zdravlja divljači i zaštite od zoonoza

Kako je najavljeno, govorit će se o najvažnijim bolestima divljači, prepoznavanju patoloških procesa higijensko-zdravstvenim mjerama i drugim temama

Foto: Depositphotos/budabar
  • 110
  • 15
  • 0

Savez lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini uputio je poziv članicama da prijave lovce za edukaciju iz oblasti prvog pregleda divljači. Planirano je da se edukacija organizira krajem decembra u cilju dodatnog osposobljavanja članova lovačkih udruženja u okviru provođenja mjera zaštite zdravlja životinja i zaštite od zoonoza. 

Kako je najavljeno, govorit će se o najvažnijim bolestima divljači, prepoznavanju patoloških procesa na organima i organskim sistemima, higijensko-zdravstvenim mjerama koje uređuju stavljanje u promet mesa, te zakonskim propisima vezanim za uzgoj i zaštitu divljači. Među temama će se naći i aktivnosti koje treba provoditi prije, za vrijeme i poslije lova.  

Farma na kojoj tele i srna, ali i ovan i lama zajedno spavaju

Planirano je da se edukacija održi u Mostaru, a zainteresirani kandidati bi se trebali prijaviti najkasnije do 16. decembra na adresu Saveza lovačkih organizacija BiH, ulica Petrakijina 24, Sarajevo ili putem maila na slobihredakcija@gmail.com. Visina takse, kojom će se pokriti troškovi edukacije, iznosi 60 KM.  

Podsjetimo, Savez je nedavno upozorio lovce i da je mučenje divljači kažnjivo. Tom prilikom su apelirali na lovačka društva da ukažu lovcima na sva devijantna ponašanja te kazne iskazano nepoštovanje prema divljači u skladu sa svojim pravilnicima.


Tagovi

Lovci Edukacija Zaštita životinja Zaštita divljači Savez lovačkih organizacija BiH


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Imam li umjetničko oko ? 😁😁😁