Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko beba
  • 26.07.2019. 13:30
  • Šibensko-kninska, Knin

Projekt Eko beba: Svakoj novorođenoj djevojčici i dječaku sadnica stabla na dar!

U Kninu je pokrenuta hvalevrijedna akcija koju bi mogli pratiti i ostali gradovi Lijepe naše. Što kažete?

Foto: Depositphotos/AllaSerebrina
  • 744
  • 205
  • 0

I dok je u Osijeku grupa osnovana na facebooku Patuljasta rapsodija, "zaratila" sa strukom zbog (pre)velike sječe stabala u gradu koji je desetljećima bio nositeljem tzv. Zelene vrpce, iz kraljevskog grada Knina, stižu sjajne vijesti. 

Naime, Ekološka udruga "Krka“ Knin započela je s provedbom projekta "Eko beba“ u suradnji s Općom i veteranskom bolnicom "Hrvatski ponos“. Sve bebe rođene u kninskom rodilištu do kraja 2019. dobit će na dar sadnicu stabla odnosno bon za preuzimanje sadnice stabla, baverin (podbradnjak, slinček), platnenu vrećicu i edukativnu brošuru o zaštiti okoliša, piše portal tris

Za hvalevrijedan projekt Grad Knin je osigurao 20.000 kuna, a kako je lani u tom gradu rođeno 170 beba, vjeruju da će se sredstva brzo utrošiti, a odmah i niknuti nova drveća koja će rasti zajedno s bebama. Da moramo čuvati naše šume, jasno nam je svima, a u travnju ove godine, oduševila nas je ideja mladog bračnog para iz susjedstva. 

Umjesto cvijeća na vjenčanju, novac uložili u sadnju šume!

Još prije vjenčanja, mladenci Ena Mulavdić i Ebrahim Mohammadian Elird odlučili su iskoristiti novac namijenjen za cvijeće na svom vjenčanju kako bi svom Sarajevu poklonili šumu. Prije samog vjenčanja, koje je održano prošle godine u prosincu, svojim su gostima jasno rekli: nemojte nam darivati bukete cvijeća, već novac namijenjen za tu svrhu donirajte fondu za sadnju šume.

U akciju zaštite šuma, pak, kampanjom su se uključile i Hrvatske šume. Pripremljeni su video materijali, ali i uputa za građane Državne uprave za za zaštitu i spašavanje (DUZS) o postupanju u različitim situacijama požara.

Osvrni se i spasi šumu!

Prošlo ljeto, podsjećaju, ostat će zapamćeno po jednoj od najgorih požarnih sezona u povijesti Hrvatske. Svima su u sjećanju snimke borbe s vatrenim stihijama u kojima nisu sudjelovali samo vatrogasci, nego svi koji su se našli na udaru vatre – domaći ljudi i strani gosti, šumari, navijači, dragovoljci sa svih strana. Požara ima i ove godine, nažalost i pogibija hrabrih vatrogasaca pa bismo svi trebali dobro razmisliti i svakako pročitati upute kako spriječiti požar. Čuvajmo (i sadimo!) naše šume!


Tagovi

Eko beba Projekt Sadnja stabala Sadnice za bebe


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]