Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 21.02.2023. 10:40

U proljeće prvo - zasadi drvo! Prijavite se za zajedničku sadnju

Dani zajedničke sadnje održavaju se i ove godine, a kako se prijaviti, objavile su Hrvatske šume.

Foto: M. Petković (arhiva)
  • 1.479
  • 63
  • 0

I ove godine održat će se pošumljavanje u sklopu akcije Dani zajedničke sadnje i to pod nazivom: U proljeće prvo posadi drvo!

Kako napominje iz Hrvatskih šuma, održava se 10. i 11. te 17. i 18. ožujka ove godine. Rok za prijavu zainteresiranih građana je kraj veljače, a broj je ograničen

Prijave je potrebno dostaviti na e-mail adresu: posumljavanje@hrsume.hr i u njima navesti ime i prezime sudionika/naziv grupe sudionika, adresu e-pošte, posjedovanje ili ne posjedovanje alata za sadnju te županiju u kojoj bi se sadnja obavljala.

"Sudionici se trebaju obući u odgovarajuću terensku obuću i odjeću i ponijeti rukavice. O svim detaljima akcije bit će povratno obavješteni e-poštom", navode iz Hrvatskih šuma. 

Napominju i da godišnje zasade više od 9 milijuna sadnica različitih šumskih vrsta. Šume se pomlađuju kroz brojne samostalne, ali i akcije koje uključuju udruge građana, škole, dječje vrtiće i vanjske suradnike.

"Iznimno velik odaziv ovim akcijama daje nam vjetar u leđa i poticaj jer je svaka posađena biljka dragocjena te je zalog da naš planet i dalje diše", ističu uz zaključak da zajedničke sadnje nisu samo akcije pošumljavanja već su u prvom redu akcije edukacija i informiranja građana, ali također druženja te brige za prirodu.


Tagovi

Pošumljavanje Zajednička sadnja Akcija Hrvatske šume U proljeće prvo zasadi drvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]