Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumska prometnica
  • 19.06.2021. 16:30
  • Sisačko-moslavačka, Beli Potok, Crkvine

U promet puštena još jedna šumska prometnica financirana iz OKFŠ-a

Riječ je, navode iz Ministarstva poljoprivrede, o prometnici Beli Potok-Crkvine, a ukupna vrijednost projekta veća je od 727 tisuća kuna.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/poljoprivreda.gov.hr
  • 1.613
  • 19
  • 0

Još jedna šumska prometnica financirana sredstvima naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma puštena je u promet, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Riječ je, navode, o prometnici Beli Potok-Crkvine, a ukupna vrijednosti projekta veća je od 727 tisuća kuna.

"Pored primarne uloge šumskih prometnica u svrhu održivog gospodarenja šumama, njihova višestruka uloga ogleda se i kroz doprinos preventivnoj i represivnoj borbi protiv šumskih požara, a na područjima državne granice i kroz doprinos osiguranju njezine nepovredivosti i državnog područja Republike Hrvatske“, izjavio je prilikom otvaranja Šime Mršić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Do sada je tako, podsjetio je, za više od 445 kilometara šumskih i protupožarnih prometnica na području cijele zemlje uloženo 60,5 milijuna kuna iz OKFŠ-a.

U razdoblju od 2016. godine na području Sisačko-moslavačke županije uloženo je više od 4 milijuna kuna za održavanje 21,8 kilometara šumskih prometnica u privatnim šumama, dok je samo u 2021. godini planirana realizacija radova održavanja na šumskim prometnica dužine 21,7 kilometara u vrijednosti od gotovo 5 milijuna kuna.

Inače, šume privatnih šumoposjednika (privatne šume) sastavni su dio šumskogospodarskog područja RH i zauzimaju površinu od 661 720,89 hektara, što predstavlja 24 posto od ukupne površine svih šuma u državi.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Šumska prometnica Beli Potok-Crkvine OKFŠ


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs