Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladenci pošumljavaju
  • 27.04.2019. 15:00
  • Sarajevo

Umjesto cvijeća na vjenčanju, novac uložili u sadnju šume!

Ena i Ebrahim željeli su nešto pokloniti Sarajevu, ali i cijelom svijetu. To su i učinili, nije ih puno ni koštalo, a pozvali su i druge da razmisle o sličnoj ideji. U akciji je, pak, posađeno 350 sadnica.

Foto: Depositphotos/AllaSerebrina
  • 986
  • 150
  • 0

Mladi bračni par oduševio je regiju idejom. Naime, još prije vjenčanja, mladenci Ena Mulavdić i Ebrahim Mohammadian Elird odlučili su iskoristiti novac namijenjen za cvijeće na svom vjenčanju kako bi svom Sarajevu poklonili šumu.

Prije samog vjenčanja, koje je održano prošle godine u prosincu, svojim su gostima jasno rekli: nemojte nam darivati bukete cvijeća, već novac namijenjen za tu svrhu donirajte fondu za sadnju šume.

U radnu akciju su krenuli ovog vikenda, u sarajevskom naselju Širokača, što je dogovoreno s Kantonalnim javnim poduzećem za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume", a čiji su zaposlenici također sudjelovali u radnoj akciji, piše Klix.ba.

Ena i Ebrahim, zaključuju, željeli su nešto pokloniti Sarajevu, ali i cijelom svijetu. To su i učinili, nije ih puno ni koštalo, a pozvali su i druge da razmisle o sličnoj ideji. U akciji je, pak, posađeno 350 sadnica.

Podsjećamo, nedavno nas je oduševila priča mladog bračnog para iz Zagreba, Mateje i Nevena Novaka. Naime, kako su nam rekli "Nešto novaca koje smo dobili kao vjenčani poklon uložili smo u kupnju traktora i ostale mehanizacije. Računala i uredske fotelje zamijenili smo rukavicama i motikama te našoj sreći nije bilo kraja!

Novcem dobivenim na vjenčanju kupili traktor i upustili se u eko proizvodnju povrća

Sjajan mladi par odlučio se ući u poljoprivredu i kažu: "Postoji izreka koja kaže da onaj tko voli svoj posao ne radi niti jednog dana u životu. Možda zvuči nevjerojatno, ali eto - takav stav prema onome što radimo imamo mi. Iako se čovjek ponekad ne osjeća pretjerano poletno dok na vrućem suncu bere feferone, sretni smo i blagoslovljeni jer možemo raditi ono što volimo.“


Tagovi

Bračni par Šuma Sadnice Sarajevo


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.