Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinkovo na Goldschmidtu
  • 22.01.2017. 18:00

Blagoslovom vinograda do želje za bogatim urodom

Predsjednik Uprave Vupika Goran Miličević izrazio je nadu kako će vinogradi ove godine roditi obiljem podsjetivši na staru uzrečicu kako će dobro roditi ako na blagdan sv. Vinka bude sunčano vrijeme i nađe se na zemlji toliko vode da se napije vrabac.

  • 2.038
  • 223
  • 0

U Vinogradarskoj kući Goldschmidt na Vučedolu nedaleko Vukovara i ove je godine u veselju uz bogatu gastronomsku trpezu te tradicionalni blagoslov vinograda proslavljen blagdan svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara kojim se označava i početak nove vinogradarske godine.

Pozdravljajući mnogobrojne goste, predsjednik Uprave Vupika Goran Miličević izrazio je nadu kako će vinogradi ove godine roditi obiljem podsjetivši na staru uzrečicu kako će vinogradi dobro roditi ako na blagdan sv. Vinka bude sunčano vrijeme i nađe se na zemlji toliko vode da se napije vrabac.

Vinkovo na Goldschmidtu

"Mislim da se onda ove godine možemo nadati dobrom urodu", zaključio je Miličević rekavši kako rezidbom modificiramo trs ne bi li prinosi bili što veći, a zalijevanjem vinom želimo mu vratiti dio onoga što nam je dao te mu poručiti da nam i iduće godine da toliko.

Svi su uvjeti ispunjeni za rodnu godinu

Prema njegovim riječima, Vupik danas raspolaže s 120 hektara vinograda, a prošla, 2016. godina bila je za tu tvrtku jedna od najuspješnijih.

"Prošle smo godine sa 120 hektara proizveli 1,7 milijuna kilograma grožđa od kojega proizvedemo oko 1,1 milijuna litara vina", rekao je Miličević ocjenivši kako niti izrazito niske temperature ne mogu naškoditi vinovoj lozi ukoliko je čokot fitosanitarno zdrav, a lozi pružena sva potrebna zaštita.

Predsjednik Uprave Vupika Goran Miličević

Vinograde je blagoslovio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić nakon čega je uslijedilo druženje uz tamburaše i pečene kobasice i slaninu, čobanac, domaće kolače i kuhano vino.

Svečanosti su, uz brojne goste, nazočili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je vinogradarima i vinarima zaželio dobru vinogradarsku godinu, saborski zastupnik Tomislav Panenić te brojni gosti i poslovni partneri Vupika.

Proslavu Vinkova na Goldschmidtu organizirali su Vupik d.d. i Turistička zajednica grada Vukovara.


Fotoprilog


Tagovi

Vinogradi Sv. Vinko Proslava Loza Vinogradarstvo Vino Goran Miličević Vupik Vučedol Goldschmidt Proizvodnja 120 Hektari Božo Galić Blagoslov


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.