Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak
  • 01.06.2022. 18:00

Do kraja godine novi natječaj iz Vinske omotnice?

Predstavnici vinogradarskog i vinarskog sektora održali su sastanak s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.309
  • 43
  • 0

Stanje vinarskog sektora i proizvodnje vina, rad regionalnih organizacija vinogradara i vinara, poboljšanje sustava upravljanja kvalitetom vina te potpore i investicije, kao i novo programsko razdoblje za vinare i vinogradare bili su tema sastanka predstavnika vinogradarskog i vinarskog sektora s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

Sudionici sastanka su, između ostalog, istaknuli važnost ulaganja u promidžbu i marketing za ovaj sektor te nerazmjer uvoza u odnosu na izvoz.

Jedan od zaključaka, navode iz Ministasrstva, jest da je potrebno da Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu na terenu pregleda, sistematizira i katalogizira međuresorne evidencije. Agencija će u naredna dva mjeseca o nalazima izvijestiti vinski sektor i javnost.

Najavljen novi natječaj?

Nadalje, sagledat će se mogućnosti za kombiniranje različitih mjera kako bi se optimizirali uvjeti za povećanje interesa za podizanje novih nasada vinograda i zadržavanje restrukturiranja postojećih površina vinove loze. S obzirom na iskazane potrebe pojačane promidžbe i marketinga vina do kraja godine nastojat će se objaviti natječaj za mjere informiranja i promidžbe iz Vinske omotnice.

U okviru iste, kroz mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina, odobreno je više od 298 milijuna kuna potpore, od čega je isplaćeno 127 milijuna kuna, a sredstva su doprinijela modernizaciji proizvodnje vina i novim ulaganjima u infrastrukturu vinarija i prerađivačkih kapaciteta.

Do sada su uspostavljene i priznate četiri regionalne organizacije vinara i vinogradara s ciljem iskoristivosti potencijala za šire predstavljanje hrvatskih vina te je Vlada RH 2021. godine donijela Program sufinanciranja njihovog rada, pri čemu je za trogodišnje razdoblje osigurano 6 milijuna kuna.


Tagovi

Sastanak Marija Vučković Vino Vinogradarstvo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]