Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište vina
  • 29.11.2022. 10:30

Hercegovačka vina u londonskom restoranu - koliko koštaju?

Zbog iznimnog kvaliteta hercegovačka vina su u ponudi poznatog restorana.

Foto: Depositphoto/belchonock
  • 170
  • 17
  • 0

Hercegovačka zemlja daje vrhunska vina čiji kvalitet je prepoznao londonski restoran Fat Duck, prenosi Bonjour. Ljubiteljima gastronomske scene dobro je poznat, a nosi tri Michelinove zvjezdice. Prestižnu titulu za najbolji restoran po izboru World’s 50 Best Restaurants dobio je 2005. godine.

Prepoznat kvalitet

Heston Blumenthal je šef restorana koji je prepoznao kvalitetu hercegovačkih vina i uvrstio ih u degustacijski jelovnik Discovery. Radi se o vinima vinarije Škegro čiji se vinogradi nalaze u mjestu Radišići kraj Ljubuškog. Prvi vinograd ove porodice je brojio 2.500 trsova žilavke i blatine. Uspjeli su povezati površinu pod vinovom lozom i vinariju, a imaju i kooperante. Poznati su i po proizvodnji trnjaka, autohtone sorte.

Vinogradi porodice Šegro Foto: FB/ShcreenShot

Unutar vinske karte restorana Fat Duck možemo pronaći blatinu Carsus, koja se kvalifikovala za wine pairing na degustacijskom meniju koji košta 169 funti (369 KM). Osim toga, ovo vino se našlo na listi vina na čaše, a za blatinu Carsus potrebno je izdvojiti 22 funte, odnosno 25,48 eura. Svoje mjesto su dobile žilavka Krš Crni i blatina Krš Crni vinarije Škegro iz 2021. godine. Ovo je veliko priznanje radu i kvalitetu ove vinarije, ali i hercegovačkim vinima.


Tagovi

Hercegovačka vina Vino blatina Vinarija Škegro


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.