Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dobar urod
  • 02.10.2018. 09:30

Hercegovački vinari zadovoljno trljaju ruke - iza njih je rekordna sezona

Sa svih strana stižu vijesti kako je urod velik, a kvaliteta hercegovačkog vina neupitna.

Foto: Facebook/dbga
  • 1.866
  • 112
  • 0

Vinogradi u Hercegovini su obrani, a vinogradari zadovoljno trljaju ruke. Naime, prošle godine su mraz i tuča uzeli danak, međutim ova godina je to nadoknadila.

Sa svih strana stižu vijesti kako je urod velik, a kvaliteta hercegovačkog vina neupitna.

Najveća vinogradska regija u Hercegovini s čak 20 registriranih vinarija i preko 100 hektara kamenih vinograda je Brotnjo. Iz ovog kraja hercegovačka blatina i žilavka odlaze u svijet, gdje pariraju vrhunskim svjetskim vinima.

Proslavljen mukotrpan rad

Brotnjo posebno slavi vinogradarstvo stoga je po 63. put u ovom kraju održana manifestacija “Dani berbe grožđa”. Ovom je manifestacijom proslavljen mukotrpan rad vinara, te su na njoj održana predavanja za vinare.

Osim predavanja u sklopu manifestacije organiziran je kulturni, sportski i zabavni program za Brotnjake i njihove goste.

Načelnik Općine Čitluk Marin Radišić je prilikom zatvaranja ovog događaja rekao kako su “Dani berbe grožđa” prekrasna manifestacija koja obogaćuje turističku ponudu ovog kraja.

Blaž za kraj

Šlag na torti u Hercegovini je festival vrhunskih vina “Blaž enology 2018”, koji je okupio 26 vinarija u Međugorju. Festival je održan pod pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i okupio je ponajbolje proizvođače blatine i žilavke iz broćanske ali i šire regije.

U obraćanju nazočnima, zahvaljujući organizatorima, vinarima i vinogradarima okupljenima u strukovnoj udruzi, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg istaknuo je da u sklopu Festivala ne predstavljaju samo vinogorja i plemenita vina žilavke i blatine nego i promiču istinsku vinsku kulturu – kulturu kušanja, uživanja, poznavanja i uvažavanja domaćih vina.

"Vrijednosti Festivala, ali prije svega vrijednosti Hercegovine kao vinske regije, regije autohtone tradicije i kulture u vinskoj proizvodnji, snažno prepoznaje i podupire i Vlada HNŽ koja je ponosni pokrovitelj ovogodišnjeg trećeg Blaž enology festivala", rekao je Herceg istaknuvši kako s našim vinogradarima i vinarima dijeli zadovoljstvo zbog dobrog ovogodišnjeg uroda, objavljeno je u priopćenju spomenute Vlade.


Tagovi

Vinograd Berba Grožđe Hercegovina Brotnjo Žilavka Blatina


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...