Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 02.03.2016. 18:30

Koliko je iskorištena Vinska omotnica?

Koji je uzrok malom broju uspješnih kandidatura za projekte Vinske omotnice?

Foto: stefanolunardi/bigstockphoto.com
  • 778
  • 69
  • 0

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj u utorak 01. ožujka 2016. u Iloku je održan radni sastanak na temu- Postignuća natječajnih postupaka za potpore iz Vinske omotnice kandidata iz Vukovarsko-srijemske županije - kako biti uspješniji?

Na sastanku su bili nazočni čelnici lokalne i područne samouprave, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Savjetodavna služba Vukovarsko-srijemske županije, razvojna agencija TINTL te proizvođači grožđa i vina Vukovarsko-srijemske županije.

Postignuća natječaja Vinske omotnice

Cilj je bio predstaviti prikupljene informacije na temu Vinske omotnice, ukazati na problematiku, ali i moguća rješenja za njihovo uklanjanje.

Pročelnik Andrija Matić osvrnuo se na rezultate natječaja provedenih 2014. i 2015. godine te istaknuo kako će Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj poticati kandidiranje projekata na natječaje Vinske omotnice kako bi ti rezultati u narednom periodu bili bolji. Isto tako poticat će promociju vina srijemskog vinogorja kroz sufinanciranje Vinskog klastera Srijem te promociju vinara Vukovarsko-srijemske županije putem projekta aWEB ulaznica u svijet interneta.

Zašto je tako slaba iskorištenost Vinske omotnice?

Stručna savjetnica Božica Dolić iz Savjetodavne službe Vukovarsko-srijemske županije predstavila je Program Vinske omotnice, a Mladen Markešić, Voditelj ureda TINTL osvrnuo se na uzroke malog broja uspješnih kandidatura i kako ih otkloniti.

Prof.dr.sc. Mate Bilić sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek potaknuo je razmišljanja o mogućnostima iskorištenja komine, za što do sada nije bilo interesa u našoj županiji.

Iskustva kandidata natječaja

O svojim iskustvima o kandidaturi na natječaje Vinske omotnice i realizaciji projekta izgradnje i opremanja vinarije govorio je Mladen Papak, vlasnik vinarije Vitis.

Vedran Stapić, glavni urednik Agrokluba, predstavio je projekt aWEB - ulaznica u svijet interneta i pozvao sve zainteresirane vinare Vukovarsko-srijemske županije da predstave svoje proizvode putem Internet stranica, čiju izradu i održavanje za prvu godinu sufinancira Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj.

Autor: Sandra Banožić, Foto: stefanolunardi/bigstockphoto.com


Tagovi

Vinska omotnica Andrija Matić Božica Dolić Vedran Stapić Mladen Papak Mladen Markešić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]