Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vrijedne ruke
  • 18.01.2014. 07:45

Obiteljsko gospodarstvo Jurica Rubin

Obiteljsko gospodarstvo Jurica Rubin s Jelse na otoku Hvaru. Zlatni uljar, dobar vinogradar i jedan od najboljih pčelara

Foto: journalism.berkeley.edu
  • 1.419
  • 124
  • 0

Da se od dobrog materijala može svašta sašiti, dobro je poznata poslovica, ali materijal kakav je Juraj Rubin doista je teško pronaći. Da je to čovjek s ogromnom voljom za rad, svjedoče brojna priznanja koja je kroz niz godina djelovanja polučio, bilo da se radi o maslinarstvu i preradi ulja, uzgoju vinograda ili pak u pčelarenju. Iz uljare koju vodi sa svojim bratom, proizvedeno je više visokokvalitetnog ulja od bilo koje uljare na ovim prostorima. Na svim manifestacijama maslinara i uljara do sada održanim u Hrvatskoj, ulja iz njegove uljare polučila su zlatna odličja. Njegov med, vino i djevičansko maslinovo ulje, ekstra verđine, konzumiraju se na mnogim trpezama.

Obiteljsko gospodarstvo Juraj Rubin, pored uljare, maslinika i vinograda, veoma dobro skrbi i o pčelinjaku sa 200 pčelinjih zajednica i spada među najveće proizvođače meda, isključivo od cvjetova bilja s otoka Brača - kadulja, vrisak, lavanda, ružmarin i od miješanih trava. Sa dva moderno uređena kontejnera, seli svoje pčele po svim boljim pašnjacima. Pored navedenih djelatnosti obitelj se bavi i turizmom, točnije pružanjem usluga smještaja. Gosti koji provode vrijeme kod obitelji Rubin imaju prigodu uživati u svim specijalitetima koje spravlja Juraj Rubin, od svih pripravaka od grožđa, meda, masline i maslinova ulja.

Mnogi su u svijet ponijeli neke od tih delicija i sa svojim prijateljima kušaju blagodati otoka Hvara. Najstariji član obitelji je majka Nikolina, potom supruga Nevenka, kćer Andriana i zet Nikica. Svi su zajedno zaslužni za ovakav uspjeh obitelji, a kvaliteta i asortiman proizvoda najbolje svjedoči o njima. Osim toga, Juraj nema problema sa plasmanom svojih proizvoda, poglavito meda i ulja, jer se radi o veoma zdravim i kvalitetnim proizvodima, visoke kakvoće. Proizvodi obitelji Rubin putuju diljem Hrvatske, a i izvan nje.

Kada sam Juraja upitao kada stiže sve to uraditi, radosno je odgovorio, "Najsretniji sam kada se nalazim u svom vinogradu, masliniku ili se družim sa svojim pčelama. Veoma sam ponosan na sve ove uspjehe i oni mi daju snage da još više prionem poslu. Drage su mi sve ove nagrade za ekstra djevičansko maslinovo ulje, kojih ima više od dvadeset, ipak mi je najveća nagrada kada vidim zadovoljstvo na licu mojih gostiju i kupaca mojih proizvoda. Svi to već dobro znaju da kroz cijelu godinu ako svrate kod obitelji Rubin, naći će po neki specijalitet kojim mogu okrijepiti dušu." Imao sam prigodu kušati ulje i med gospodina Juraja i doista, sve je doista posebnog okusa.

Foto: journalism.berkeley.edu


Tagovi

Zlatni uljar Kvaliteta Pčelarenje Vinograd Jelsa Maslinarstvo Juraj Rubin Hvar


Autor

Tomislav Drezga

Više [+]

Dugogodišnji suradnik brojnih časopisa kao što su: Nova Zemlja, Zadrugar, glasilo Zadružnog Saveza Dalmacije, Glas slavonije - Agro Glas, Gospodarski list, Nova zadruga. Novinarstvom se bavi od 1989. godine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]