Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podrum Vineda
  • 09.09.2019. 18:00
  • Virovitičko-podravska, Vukosavljevica

Podrumu Vineda javno priznanje za iznimne rezultate u proizvodnji kvalitetnih vina

Nastavljajući tradiciju svojih obitelji, Podrum Vineda su 2005. godine osnovali šogori Damir Kaša i Neven Kovač. Prve ozbiljnije površine s domaćom autohtonom sortom graševina posadili su tri godine kasnije.

Foto: Goran Gazdek
  • 1.083
  • 57
  • 0

Tvrtka "Podrum Vineda“ iz Vukosavljevice nedaleko Virovitice koja se bavi uzgojem vinove loze na 8 hektara i proizvodi kvalitetna i vrhunska bijela i crna vina, dobitnik je ovogodišnjeg javnog priznanja Virovitičko-podravske županije za iznimne rezultate i doprinos razvoju poduzetništva kao jedina tvrtka iz poljoprivredne branše. Predstavnici Podruma, Andrei Kovač Kaša, nagrada je uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije na kojoj su bili nazočni premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Presretna sam što je naš rad, upornost, trud i kvaliteta koju smo postigli prepoznat. Nije lagano, ali kad nešto volite i u tome uživate rezultati ne mogu izostati“, izjavila je Andrea Kovač Kaša.

Nastavljajući tradiciju svojih obitelji, Podrum Vineda su 2005. godine osnovali šogori Damir Kaša i Neven Kovač. Prve ozbiljnije površine s domaćom autohtonom sortom graševina posadili su tri godine kasnije.

Od tada do danas kontinuirano ulažu u proizvodnju i edukaciju povećavajući nasade, asortiman i kvalitetu vina. Osim graševine, na njihovoj vinskoj karti nalazi se još chardonnay, cabernet sauvignon i frankovka.

U razvoj tvrtke išli su korak po korak. Prvo su radili na okrupnjivanju površina, a paralelno s tim na kvaliteti grožđa i rada u podrumu. Povukli su novac iz fondova EU za opremanje pogona, a novcima Ministarstva turizma osposobili su vanjsku i unutrašnju kušaonicu. S vinskih sajmova vraćaju se ovjenčani nagradama, ali posebno pamte graševinu, berba 2012. koja  je u Kutjevu na Festivalu graševine, među 200 uzoraka, osvojila 4. mjesto nakon čega je ušla u kategoriju vrhunskih vina.

Ove godine, odlukom Savjeta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga Hrvatske gospodarske komore, Vino Graševina ZOI “Slavonija”, zadovoljilo je visoke zahtjeve kvalitete čime je stečeno pravo uporabe znaka Hrvatske kvalitete.


Tagovi

Podrum Vineda Andrea Kovač Kaša Graševina Priznanje


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.