Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija vina
  • 03.07.2022. 12:00
  • Sarajevo, BiH

Promocija graševine: Susret vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja s kupcima u BiH

Svoja vrhunska vina promovirale su vinarije Antunović, Buhač, Erdutski vinogradi, Galić, Enosophia, Iločki podrumi, Krauthaker, Kutjevo d.d., Perak, Siber i Škoro.

Foto: Graševina Croatica
  • 1.506
  • 66
  • 0

Promenadno kušanje i poslovni susret vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja s vinskim profesionalcima, trgovcima i HoReCa partnerima u Bosni i Hercegovini održano je u Sarajevu.

Svoja vrhunska vina promovirale su vinarije Antunović, Buhač, Erdutski vinogradi, Galić, Enosophia, Iločki podrumi, Krauthaker, Kutjevo d.d., Perak, Siber i Škoro s posebnim naglaskom na graševinu, najvažniju hrvatsku sortu koja čini 40 posto ukupno proizvedenog vina u Republici Hrvatskoj.

Dodatnoj vrijednosti događaja doprinijeli su vinari iz mađarskog Villanya koji su poslali selekciju svojih vina na kušanje te TZ Osječko-baranjske županije koja je predstavila turističku ponudu Slavonije i Baranje.

Uzor im mađarski Villany?

"Sjajan događaj, u predivnom ambijentu Golf kluba Sarajevo, izazvao je pozitivne reakcije gostiju te je opći dojam potrebe za jačanjem imidža i potrošnje premium vina Slavonije i hrvatskog Podunavlja u budućem vremenu", kažu vinari. 

Susret je organiziran u okviru projekta "Wine Tour Across Borders", sufinanciranom kroz EU Interreg program Mađarska-Hrvatska.

Vina su se kušala u Sarajevu

Njegov cilj je jačanje razvoja turizma kroz promociju jedinstvenog prekograničnog odredišta vinskog turizma, povezujući neke od najvažnijih vinskih regija u Mađarskoj i kontinentalnoj Hrvatskoj – Siklós-Villány te Slavoniju i hrvatsko Podunavlje.

Izlagali i u Mostaru

Inače, Udruga Graševina Croatica radi na tome da vinari Slavonije i hrvatskog Podunavlja stvore nekoliko naših Villanyja. Naime, žele imati na nekoliko tradicionalnih vinarskih lokacija eno gastro turističke destinacije.

U Slavoniji i hrvatskom Podunavlju razviti vinske destinacije po uzoru na mađarski Villany

Ovaj poslovni susret u BiH organizacija je Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Graševine Croatice uz podršku Veleposlanstva RH u BIH te Ureda Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu.

Podsjetimo, naši su vinari svoja vina predstavili i na 23. Sajmu gospodarstva u Mostaru, a za graševinu kažu da je u ovoj susjednoj zemlji ona prepoznata kao domicilno. 


Fotoprilog


Tagovi

Predstavljanje vina Sarajevo Slavonija Podunavlje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.