Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nadinsko blato
  • 05.09.2020. 12:30
  • Zadarska, Nadin

Prvi put obilježen početak berbe grožđa u Zadarskoj županiji

Urod je dobar, grožđe zdravo, omjeri slodora i kiselina usklađeni pa će biti i dobrog vina, rekao je Tomislav Glavić predsjednik Udruge vinara Zadarske županije

  • 241
  • 311
  • 0

U petak 4. rujna u Nadinskim vinogradima (Nadinsko blato) po prvi puta na području Zadarske županije obilježen je  početak berbe grožđa. “Za sve postoji prvi put pa i za ovaj događaj. Želimo da postane tradicionalan kao što je početak berbe obilježavaju u većini kontinetalnih vinogradarskih regija”, rekao je Tomislav Glavić predsjednik Udruge vinogradara i vinara Nadin te predsjednik Udruge vinara Zadarske županije.

Ove dvije udruge su zajedno sa Turističkom zajednicom Ravnih kotara i organizatori obilježavanja početka ovogodišnje berbe grožđa.

“Očekujemo  dobru vinogradarsku godinu. Bolju nego lani. Urod je dobar, grožđe zdravo, omjeri slodora i kiselina usklađeni pa će biti i dobrog vina”, dodaje Glavić.

Prema njegovim riječima na Nadinskom blatu, na 350 hektara sa 1.400.000 loza ubrat će se oko 2 milijuna kilograma grožđa i od toga proizvesti milijun litara vina.

Očekujemo dobru vinogradarsku godinu, rekao je Glavić
Očekujemo dobru vinogradarsku godinu, rekao je Glavić

Rane sorte Muškat i Chardonay su već pobrane, a berba ostalih sorti započet će punim tempom idući tjedan, najavljuje Glavić. Uspješnu berbu vinogradarima su poželjeli gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić i Božidar Longin, župan Zadarske županije.

Uz prigodan program, nastupe KUD-a sv. Ante iz Nadina i Klape Asserija Benkovac sudionici obilježavanja početka berbe na Nadinskom blatu uživali su u vinskom gulašu i, naravno, u sve boljim ravnokotarskim vinima.


Fotoprilog


Tagovi

Tomislav Glavić Božidar Longin Tomislav Bulić Berba grožđa Nadinsko blato Nadinski vinogradi


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P