Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarija Kaptol
  • 17.02.2020. 10:30
  • Požeško-slavonska, Kaptol

Tek im je treća berba, a već su pobrali nagrade, Vinarija Kaptol gradi dobru priču

Došla je iz nekog entuzijazma, želje za nekim novim stvaralaštvom u našem kraju. Odlučili smo iskoristiti tradiciju našeg kraja i dodati neke nove vrijednosti, kaže suvlasnica vinarije Barbara Ljevar. 

Foto: Facebook/Vinarija Kaptol
  • 1.224
  • 56
  • 0

Fina, mirisna, harmonična, tako svoja vina opisuje vinarija Kaptol. Pod obroncima planine Papuk, u malom mjestu blizu Požege nalazi se ova mlada vinarija, a čini ju okupljeni tim gdje glavnu riječ vode žene s enološkim znanjem koji je svoju ideju pretočio u djelo te se upustio u stvaranje danas već hvalevrijedne vinarije. 

"Vinarija Kaptol je osnovana prije otprilike četiri godine. Došla je iz nekog entuzijazma, želje za novim stvaralaštvom u našem kraju. Naravno, nije se sve dogodilo preko noći, rađalo se godinama, a sama ideja je obiteljska i prijateljska. Odlučili smo iskoristiti tradiciju našeg kraja i dodati neke nove vrijednosti“, ispričala je za Poljoprivrednu televiziju, suvlasnica vinarije Barbara Ljevar

Brojne pohvale i nagrade te klijenti koji se vraćaju po butelju više najbolji su pokazatelji da vinarija stvara vina vrhunske kvalitete. "Moram se zaista pohvaliti da smo sudjelovali na raznim međunarodnim ocjenjivanjima i vrlo smo uspješni na njima. Naravno, tu je i nagrada u Kutjevu i vinske zvjezdice za naš Sauvignon, a evo sada smo i saznali da smo osvojili prvo mjesto u ocjenjivanju mladih vina 2019. Nama je ovo tek prava treća berba u tijeku, mlada smo vinarija i stvarno nam takve nagrade puno znače“, zaključuje Barbara.

Slavonci i Baranjci crnim vinima ozbiljno 'zaprijetili' hrvatskom jugu

Kompozicija tla, nadmorska visina, nagib i klimatska obilježja zasigurno su jedan od bitnih čimbenika zbog čega se ovaj mladi tim upustio u pustolovinu koja započinje u vinogradu, a konačan rezultat ostvaruju u čaši vina. 

Više o vinariji možete pogledati u videu:


Tagovi

Vinarija Kaptol Papuk Vinogradi Poljoprivredna televizija Sauvignon


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo