Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz vina
  • 02.03.2016. 10:30

U Japanu se predstavile četiri hrvatske vinarije

Japanci godišnje popiju oko 364 milijuna litara vina, a u uvozu im dominiraju vina iz Europe, u čemu su i hrvatski vinari prepoznali svoju priliku za uspjeh.

Foto: Arhiva Vina Belje
  • 667
  • 80
  • 0

Japanci godišnje popiju oko 364 milijuna litara vina. U uvozu im dominiraju vina iz Europe u čemu su i hrvatski vinari prepoznali svoju priliku za uspjeh. Tako su se sredinom veljače na Supermarket Trade Showu, najvećem sajmu trgovine u Japanu tamošnjim kupcima predstavile četiri hrvatske vinarije - Vina Belje, PP Orahovica, Kraljevski vinogradi i Zlatan Otok.

Posjetitelji su tijekom svakodnevnih vođenih kušanja na sajmu odlično ocijenili predstavljena hrvatska vina. Zbog toga je distributer Fuji Trading najavio značajno povećanje uvoza hrvatskih vina i dolazak japanskih kupaca u obilazak hrvatskih vinarija tijekom rujna, izvijestili su iz Belja.

Izvoz vina u Japan

Zajedničkom nastupu hrvatskih vinara na Supermarket Trade Showu prethodio je izvoz vina u Japan koji je uspješno započeo prošle godine.

"Hrvatska vina u Japanu su još uvijek slabo poznata i uvoze se u malim količinama. Reakcije kupaca su, međutim, jako pozitivne, zbog čega planiramo izlazak na sve važnije izložbe i sajmove vina u Japanu, kao i samostalna kušanja hrvatskih vina tri do četiri puta godišnje", najavio je Tsuneharu Hiyoshi, direktor Fuji Tradinga.

Na japansko tržište Vina Belje izvoze graševinu, najznačajniju hrvatsku vinsku sortu koja se, kako kažu, svojom autentičnošću i svježinom pokazala odličnim izborom vina uz japansku kuhinju.

Graševina naša najvrijednija vinska sorta

"Na ovako zahtjevnom tržištu važno je imati odličan omjer cijene i kvalitete, a naša graševina je odabrana kao takvo vino čemu svjedoči njen kontinuirani izvoz i ponuda vina u odabranim trgovačkim centrima i restoranima u Japanu", istaknula je Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica Sektora marketinga i turizma Belja.

U PP Orahovici posebno raduje što je njihova Frankovka uvrštena u najbolji izbor od strane jednog od najznačajnijih uvoznika vina u Japan. "Udvostručenje naručenih količina u odnosu na prethodnu godinu izvoza pokazuje da je Frankovka PP Orahovica našla svoje mjesto na tržištu Japana te da možemo očekivati i daljnji rast potražnje", naglasio je Josip Tokić iz PP Orahovice.

Promocija iz Vinske omotnice

Zadarski Kraljevski vinogradi u Japan su stigli sa svojim pošipom, plavcem malim i crljenkom kao najznačajnijim dalmatinskim vinskim sortama.

"Naša vina imaju novi moderniji stil izražen u većoj voćnosti vina, manjim alkoholima i znatnijom svježinom što se posebno sljubljuje sa tradicionalnom japanskom hranom. Crljenak i Jadranska tuna posebno su predstavljeni kao idealan spoj i na Sushi, Tuna & wine Festivalu u Zadru, a sada već i u restoranima u Tokiu i Osaki", kaže Zoran Pantalon direktor Kraljevskih vinograda iz Zadra.

Projekt promocije hrvatskih vina u Japanu financiran je iz Vinske omotnice, mjere Promidžba na tržištima trećih zemalja iz nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. - 2018., a osmislila su ga i prijavila Vina Belje, kojima je ovo peti odobreni projekt promocije vina na trećim tržištima.

Tijekom promocije hrvatskih vina u Japanu, hrvatskih veleposlanik Dražen Hrastić je predstavio turističke i gospodarske potencijale Hrvatske japanskim turstima i gospodarstvenicima. Promociju hrvatskih vina u dalekom Japanu podržali su i počasni konzuli Hiroshi Ojima iz Osake i Koichi Takakura s Okinawe.

Foto: Arhiva Vina Belje


Tagovi

Vina Belje Kraljevski vinogradi Zadar PP Orahovica Zlatan Otok Crljenak Frankovka Graševina Japan Supermarket Trade Show


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)


Partner

Televizija Slavonije i Baranje d.o.o.

Super TC, Trg slobode 6, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 (31) 203-000, fax: +385 (31) 203-111, e-mail: stv@stv.hr web: http://www.stv.hr