Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladen Siber
  • 03.12.2022. 12:00
  • Osječko-baranjska, Erdut

Vinarija Siber ima svoje adute za Decanter 2023., poslat će dva vina

Mladen Siber u razgovoru s ekipom Osječke televizije otkriva planove, kakva im je bila protegla godina, ali i tko se od članova obitelji polako priprema za preuzimanje vinarije Siber.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 1.802
  • 91
  • 0

"Ova godina je bila zanimljiva. Od početka smo imali sušno razdoblje koje se proteglo skroz pred berbu tako da ne mogu reći da su velike posljedice te suše, ali očito da je vinova loza patila", kazao je dr. Mladen Siber, poznati vinar Erdutskog vinogorja u razgovoru za Osječku televiziju.

Ranije su sorte prošle malo bolje i očekuje dobra bijela vina. Međutim, pred berbu crnih, napominje da je pala obilna kiša. "U podrumu je za sada sve perfektno pogotovo bijele sorte i rosei. Parametri su bili odlični, mislim da će takva biti i godina", dodao je.

Kako kaže, sa sadnjom vinove loze oni su počeli 2003. godine kada su posadili prvih pet ha, a od sorti najviše su nam zastupljeni sauvignon bijeli i cabernet. Šest godine kasnije posadili su još toliko hektara, a kasnije su kupili dva vinograda graševine i chardonnaya. Sada imaju oko 13 ha, a Siber otkriva da na proljeće planiraju povećati proizvodnju.

"Proizvedemo oko 100 tona grožđa. Ne prerađujemo sve u vino nego dio i prodajemo vinarima diljem Hrvatske. Počeli smo s 3.000 litara tako da smo sada došli do 25 tisuća litara vina godišnje proizvodnje", pojasnio je.

Predstavljaju se na sajmovima, ocjenjivanjima vina, a dobili su i nagrade na Decanteru. U proizvodnju neprestano ulažu. "Svake godine nečeg zafali, od suđa u podrumu do opreme za vinograde. Novac koji zaradimo ponovo ulažemo", dodaje ovaj vinar i vinogradar.

Mladen Siber: Volim slati vina na ocjenjivanja, tako vidim gdje smo s proizvodnjom

U razgovoru je otkrio i kako se jedna snaha sprema preuzeti posao. "Magistra je farmacije, ali dala je otkaz kako bi se uhodala u problematiku vinograda i podruma. Njoj prepuštamo marketing i prodaju", napomenuo je.

Kad se reklamira, ne reklamira samo sebe već Erdutsko vinogorje u kojem kaže vidi velik potencijal. "Počele su se graditi vinarije, smještaji za noćenje, kušaone... Očito da bi moglo krenuti u dobrom smjeru", dodaje otkrivši da za Decanter 2023. sprema dva vrhunska vina – Chardonnay Sur Lie i Cabernet iz 2018.

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Mladen Siber Vinarija Siber Planovi Vinogradarska godina Decanter Erdustko vinogorje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.