Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 21.01.2017. 12:00

Vinceška u najmodernijoj vinariji u regiji

Vina Belje svečano obilježila početak nove vinogradarske godine!

  • 2.887
  • 317
  • 0

U modernoj vinariji Vina Belje na Banovom brdu jučer je, u prisustvu brojnih gostiju iz cijele regije, proslavljen blagdan Sv.Vinka, zaštitnika vinogradara, koji je među stanovnicima Baranje poznat još i kao Vinceška.

Beljski vinogradi okićeni kobasicom i kulenom!

Na ovaj dan, čije ime Vince znači pobjednik koji pobjeđuje tamne sile zime i priprema put za dolazak proljeća, stari, narodni običaj je objesiti kulen i kobasicu na kolac te zaliti iste vinom kako bi vinogradarska 2017. bila što uspješnija, odnosno kako bi grozdovi bili toliki koliki je i kulen.

Prvu ovogodišnju rezidbu prevodili Davor Bošnjaković, Ljerka Puljić i Goran Miličević

Već tradicionalno, Vinceškom se obilježava početak rezidbe u vinogradima i početak nove vinogradarske godine, pa su tako, prvu ovogodišnju rezidbu u beljskim vinogradima predvodili Davor Bošnjaković, direktor društva Belje d.d., Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora i Goran Miličević, direktor vinarije Belje.

Vinceška Belje

2016. prodano 3,2 milijuna litara vina

Vina Belje u novu vinogradarsku godinu ulaze sa znamenitim rezultatima iz prethodne godine u kojoj je prodano 3,2 milijuna litara vina, od čega je više od 2,5 milijuna litara pripalo najvažnijoj sorti Vina Belje, kvalitetnoj i vrhunskoj graševini.

Graševina, kraljica vina!

S obzirom na to da je graševina najraširenija sorta vinove loze u Hrvatskoj, a da je 25% vina koja se proizvedu u Hrvatskoj upravo graševina, prodane količine kvalitetne i vrhunske graševine Belje najbolje prezentiraju sve veću potražnju za istom, kao i svijest potrošača o njenoj kvaliteti i vrijednosti.

Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja!

"Vinceška je odličan početak nove vinogradarske godine koja će, vjerujemo, biti bolja od prošle i donijeti još jednu iznimnu berbu. Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja pa u planu imamo zanavljanje 40 hektara vinograda koji se nalaze upravo iznad naše vinarije i koje smo iskrčili prije nekoliko mjeseci. U prodaji vina zadržavamo fokus na domaćem tržištu, ali u isto vrijeme otvaramo i nova inozemna tržišta jer nam brojne osvojene nagrade i priznanja na međunarodnim ocjenjivanjima potvrđuju velike potencijale naših vina", priča Davor Bošnjaković.

Vinceška Belje

Osim uz zvuke tamburice, Vinceška se i ove godine obilježila uz beljsku graševinu, vinogradarski grah, baranjsku kobasicu i slaninu u kojima su uživali brojni gosti. Doživljaj je upotpunio prekrasan snježni pokrivač zabijelivši beljske vinograde koji obogaćuju podregiju Podunavlje gdje je uzgoj vinove loze započeo još u vrijeme Rimljana.


Fotoprilog


Tagovi

Vina Belje Vinceška 2017 Sv Vinko Graševina Agrokor Ljerka Puljić Goran Miličević Davor Bošnjaković


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.