Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kutjevačka vina
  • 01.03.2017. 19:30

Vremeplov graševina od 1960. do danas

Vremeplov graševina od 1960. do danas na grandioznoj radionici vinarije Kutjevo!

  • 1.084
  • 108
  • 0

Na prošlotjednom Vinartovom festivalu Grand Tasting, vinarija Kutjevo održala je vertikalno kušanje graševina krenuvši od davne 1960. godine pa sve do danas.

Radionica pod nazivom "Kako se rađala graševina" pokazala je koliko vrijednu ulogu ima sorta graševina u našem vinarstvu te koliki je njen potencijal za "velika vina".

Ova jedinstvena radionica pod stručnim vodstvom sommeliera Siniše Lasana osmišljena je kao vremeplov graševina koji je započeo sa Vrhunskom graševinom 2016., nastavio se kroz berbu 2015., nakon čega je uslijedila graševina iz linije De Gotho berba 2015. i graševina Turković berba 2015. Potom su uslijedili arhivski uzorci graševina iz 1960., 1969. i 1985., a nakon njih graševine izborne berbe 1993. i 1999. godine te za kraj radionicu je zaključila graševina izborna berba prosušenih bobica berbe 2011. godine.

Kutjevačka arhiva spomenik kulture

"Sva vina su pokazala izuzetnu kvalitetu, gotovo nevjerojatnu živost i eleganciju. Sve to nam dokazuje kakav dragulj imamo u našoj zemlji, a dajemo mu jako slabu pažnju. Kutjevačka arhiva bi zapravo trebala bit spomenik kulture. Hvala svima na sudjelovanju, te mislim da je ovo jedno od tastinga koje čovjek pamti čitav život. Zato uživajmo u vinima Kutjevačkih podruma i njihovoj izuzetnoj arhivi", ovim je riječima sommelier Siniša Lasan zaključio još jednu vinsku priču iz Kutjevo vinarije.


Tagovi

Kutjevo Graševina Grand Tasting


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]