Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 10.04.2014. 13:50

Za 85 projekata traži se preko 90 milijuna kuna?

U okviru tri ponuđene mjere ukupno je prijavljeno 85 projekata s ukupnom zatraženom vrijednošću potpore od 92,3 milijuna kuna

Foto: rgbstock.com
  • 292
  • 26
  • 0

Nakon prva tri provedena natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina u razdoblju od 2014. do 2018. godine, Agencija za plaćanja bilježi veliki odaziv vinara za bespovratna sredstva iz te tzv. vinske omotnice. U okviru tri ponuđene mjere ukupno je prijavljeno 85 projekata s ukupnom zatraženom vrijednošću potpore od 92,3 milijuna kuna. Slijedi obrada svih prijava i ugovaranje onih projekata koji zadovoljavaju sve propisane uvjete.

Slijedom odličnog odaziva na provedene natječaje, uskoro slijedi raspisivanje novih natječaja iz tzv. vinske omotnice, koja iznosi 11,9 milijuna eura godišnje, a vinari i vinogradari upisani u Vinogradarski registar mogu je koristiti kroz tri mjere:

Restrukturiranje i konverzija vinograda - ulaganja u strukturne promjene postojećih površina zasađenih vinogradima (novi natječaj ovog mjeseca)

Investicije u vinarije i marketing vina - ulaganja u proizvodnju ili marketing vina te razvoj novih proizvoda, procesa i tehnologija

Promidžba na tržištima trećih zemalja - financirane promidžbe na tržištima trećih zemalja, koji omogućava povećanje izvoza vina izvan zemalja članica.

Foto: rgbstock.com


Tagovi

Eu projekti Bespovratna sredstva Proizvodnja vina Vinarstvo Vinska omotnica Marketing u vinarstvu


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić