Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadruga Jabuka
  • 20.04.2021. 10:00
  • Osječko-baranjska, Bizovac

Brendiranje slavonsko-baranjskih proizvoda jedna od zadaća budućeg distribucijskog centra

Voćarska zadruga Jabuka održala je sastanak sa županom Anušićem na temu Regionalnog distributivnog centra, a osvrnuli su se i na vremenske neprilike koje su pogodile voćke.

Foto: Renata Prusina
  • 372
  • 281
  • 0

"Teško je procijeniti kolika će biti ukupna šteta s obzirom da vrijeme još uvijek ne ide u prilog proizvodnji", istaknuo je upravitelj Voćarske zadruge Jabuka Hrvoje Sudar na sastanku održanom sa županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem. 

Međutim, premda smatraju da kod višnje ona neće biti prevelika, ali su rane sorte trešnje stradale te će se velike štete sigurno zabilježiti i kod šljiva, treba pričekati još malo s detaljnom analizom i procjenama. 

A osim mraza i vremenskih neprilika koje su "pokosile" voćke diljem zemlje, tema sastanka bio je i Regionalni distribucijski centar koji se gradi u eko zoni Nemetin i koji će, prema najavama, već iduće godine biti na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima s područja ove županije. 

To je, naglasio je, neophodna investicija svim proizvođačima bez koje ne mogu kvalitetno raditi i planirati svoju proizvodnju. "U situaciji u kojoj ne možete skladištiti i plasirati svoju robu u adekvatnom periodu, ne možete ni akumulirati određena financijska sredstva za daljnji rast svojih gospodarstava“, rekao je Sudar. 

Otkrio je kako u zadruzi imaju planove oko brendiranja određenih proizvoda, a župan je naveo kako će upravo to biti primarna zadaća vodstva novog RDC-a.

"Ondje će imati mogućnost prerade i s manje kvalitetnim voćem i s onima kojima je potrebna dodatna prerada, bilo da je riječ o pakirnici, sortirnici, sušari, proizvodnji soka, sustavu hlađenja ili ekološkoj liniji za obradu voća i povrća“, poručio je. 

Započela izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Osijeku

Inače, Voćarska zadruga Jabuka sa sjedištem u Bizovcu jedina je takva na području Osječko-baranjske županija koja aktivno radi već punih devet godina. Okuplja tridesetak voćara s područja tri slavonske županije, a većinu svojih proizvoda plasiraju na inozemno tržište. 


Tagovi

Voćarska zadruga Jabuka Hrvoje Sudar Regionalni distribucijski centar Ivan Anušić Brendiranje Mraz


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš Novocommerce International 💚💛
Da li se u gnijezdu pronašla kakva John Deere igračka? 🎁🐰 Šaljite nam slike u komentaru 🤗
#novocommerce