Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hladnjača za jagodičasto voće
  • 27.04.2018. 14:30

Hladnjača u Begovom Hanu potpuno zadovoljava potrebe farmera i berača sa područja ZDK i šire

Prošle godine su se proizvođači i otkupljivači s područja općine Žepče i okolice susreli sa prekomjernim količinama maline, a ograničenim skladišnim i rashladnim kapacitetima.

Foto: Pxhere
  • 3.084
  • 177
  • 0

Općinski načelnik Mato Zovko sa suradnicima posjetio je suvremenu hladnjaču za zamrzavanje i preradu svih vrsta jagodičastog  i bobičastog voća, kao i bilja i šumskih plodova koja posluje u okviru kompanije HEKO d.o.o.,  a nalazi se u Begovom Hanu. Ispred kompanije "H&H Fruit" Begov Han sastanku je prisustvovala Fatima Memčić, direktorica Poslovne jedinice kompanije "H&H Fruit" u Begovom Hanu sa suradnicima, stoji na općinskim stranicama. 

Kapacitet hladnjače 2.300 tona

Razgovarano je o prošlogodišnjim aktivnostima kompanije i naporima oko prihvata značajnih količina maline kako sa općine Žepče tako i iz susjednih općina gdje su se proizvođači i otkupljivači susreli sa prekomjernim količinama maline, a ograničenim skladišnim i rashladnim kapacitetima. Kapacitet hladnjače "H&H Fruit" u Begovom Hanu iznosi 2.300 tona i u potpunosti zadovoljavaju potrebe farmera i berača sa područja ZDK i šire. U sezoni zapošljava 120 ljudi koji rade na prihvatu i sortiranju maline.

"Značajnijih problema u dosadašnjem radu nije bilo iz razloga što je dobro osmišljen proces rada unutar kompanije u Begovom Hanu, a i rad sa proizvođačima je na profesionalnoj i stručnoj osnovi u postizanju zajedničkih interesa na dobrobit proizvodnje maline i ostalog jagodičastog voća", kazala je Fatima Memčić.

Mato Zovko obećao pomoć i podršku 

Općinski načelnik Mato Zovko je pohvalio rad zaposlenih i menadžmenta firme "H&H Fruit" u Begovom Hanu i zahvalio se vlasniku kompanije "Heko" Bugojno Muhamedu Palačkiću na odluci da investira u općinu Žepče i podigne suvremene kapacitete za potrebe preko 3.000 proizvođača maline i ostalog jagodičastog voća u općini Žepče. Obećao je potrebnu pomoć i podršku u nastavljanju ostvarivanja pozitivnih rezultata ove kompanije, i zaželio da i ova godina bude uspješna kako za kompaniju tako i za proizvođače.

Nakon radnog sastanka općinski načelnik sa suradnicima i u pratnji predstavnika kompanije obišao je rashladne kapacitete u kojima se nalazi najsuvremenija oprema za sortiranje, kontrolu, i pakiranje zamrznutog voća kako bi se zadovoljila kvaliteta proizvoda u skladu sa propisima Europske unije. Kompanije HEKO d.o.o. Bugojno, u segmentu proizvodnje sadnog materijala jagodastog i bobičastog voća, kao i hladioničkim kapacitetima, spada u red najvećih kompanija u regionu, pa i šire.

Pxhere


Tagovi

Mato Zovko Fatima Memčić Muhamed Palačkić Heko H&H Fruit Hladnjača Prerada maline Okup maline Žepče


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁