Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stjepan Zorić
  • 09.03.2016. 07:25

Nije istina da se ne želimo udruživati!

Voćari: Nije istina da se ne želimo udruživati, a ovaj nacionalni skup je i pravi primjer za to!

  • 963
  • 147
  • 0

Hrvatska vojska jede kineski grah, a u bolnicama se služe uvozne jabuke. Apsurdna je ovo situacija u zemlji u kojoj bi poljoprivreda trebala biti dio razvoja, a trenutno je samo dio velikog problema.

Čak i u sektoru voćarstva, gdje ima primjera uspješnih proizvođača, problem je što moraju jeftino izvoziti voće u vrijeme kada je ono najjeftinije i to zbog nedostatka skladišnih i preradbenih kapaciteta.

"Naš OPG se ne može natjecati sa svojim krumpirom ili jabukom da snabdijeva hrvatske bolnice. Problem je javne nabave koje ne osiguravaju da domaći proizvodi budu plasirani tamo gdje bi trebali biti", govori Željko Banjavčić, predsjednik Hrvatske voćarske zajednice.

Nacionalni skup voćara organizirali smo sami

Neke su ovo od poruka sa 11. znanstveno stručnog savjetovanja hrvatskih voćara na temu Voćarstvo i implementacija mjera ruralnog razvoja u Republici Hrvatskoj.

"Ovakvu situaciju na podržava niti jedna zemlja članica EU. Institucije su nam trebale biti potpora u organizaciji, Očekuju od tri nesretna seljaka bez novca da plate članarinu da osnuju proizvođačke organizacije. A tko iza njih stoji? Nitko!", govori Stjepan Zorić, predsjednik Klastera Slavonska jabuka.

"Nije istina da se ne želimo udruživati, a ovaj nacionalni skup je i pravi primjer za to", govori Zorić. "Okupili smo voćare iz cijele zemlje, a svim proizvođačima institucije trebaju biti potpora i to od njih očekujemo."


Tagovi

Stručno savjetovanje voćara Uvozne jabuke Kineski grah Stjepan Zorić


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com