Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba jabuka
  • 30.10.2017. 19:00

Oluja Ophelia pobrala jabuke

Voćnjaci u Irskoj nisu bili pošteđeni oluje s vjetrom do 100 km/h. Jabuke su popadale sa stabala pa su na kraju voćari bili pošteđeni berbe.

Foto: Facebook/The EARTH/Tony Egan
  • 3.079
  • 330
  • 0

Tko god uzgaja jabuke zna koliki je posao pobrati ih. No, u irskom voćnajku, u Clonmelu, oluja Ophelia i koja je harala prošli tjedan, napravila je posao umjesto voćara i to samo u jednoj noći.

Deseci tisuća plodova oboreni su sa stabala. Voćari su se s razlogom bojali kako jabuke neće biti upotrebljive, no, ispalo je da su jabuke neoštećene, a tek je dio njih ostao na krošnjama, navodi dailymail.

Jabuke u irskim voćnjacima koriste za izradu Bulmers irske jabukovače. Grupa C&C koja je vlasnik te marke, izjavila je kako je osigurala dodatan prostor za pohranu i povećala kapacitet obrade kako jabuke ne bi propale.

Podsjetimo, oluja Ophelia s vjetrom do 100 km/h prouzročila je veliku štetu na nekoliko područja Britanskog otočja. U Irskoj je poginulo troje ljudi. Vjetrovi su donijeli prašinu iz Sahare zbog čega je nebo u mnogim dijelovima Velike Britanije bilo žuto.

Foto: Facebook/The EARTH/Tony Egan


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine pripremili smo bogat program. Vidimo se!
#gudovac2024