Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podravka
  • 22.08.2014. 11:20

Otkup jabuka i šljiva u "Podravki"

Koprivnička "Podravka" je za potrebe svoje "Tvornice voća" prije nekoliko dana počela s otkupom svježe industrijske jabuke po cijeni od 0,65 kn/kg. Otkup šljiva počet će 25. kolovoza, a otkupna cijena bit će 2,10 kn/kg.

  • 2.965
  • 176
  • 0

Rastu li u vašim vrtovima i voćnjacima jabuke i šljive, a iz iskustva znate da sve plodove nećete pojesti ili od njih napraviti pekmeze, džemove, rakiju i druge proizvode, evo prilike za prodaju. Koprivnička "Podravka" je za potrebe svoje "Tvornice voća" prije nekoliko dana počela s otkupom svježe industrijske jabuke po cijeni od 0,65 kn za kilogram. Otkup i istovar obavljaju se u krugu spomenute tvornice, od ponedjeljka do petka od 7.00 do 14.00 sati.

Otkup će trajati dok se ne otkupe potrebne količine. Plodovi moraju biti čisti, zdravi i bez stranih primjesa, jer se truli i natruli neće preuzimati. Plaćanje je u roku od 60 dana, preko štedne knjižice ili tekućeg računa otvorenog u Podravskoj banci ili registriranog OPG-a, obrta i slično, ako je dobavljač u sustavu PDV-a. Jednako tako, za potrebe "Tvornice voća" otkupljivat će se svježe šljive bistrice i sorte slične bistricama.

Otkup šljiva počet će 25. kolovoza i također trajati do otkupa potrebnih količina o čemu ćemo proizvođače na vrijeme obavijestiti. Prijem šljive odvijat će se jednako kao i prijem jabuka, a otkupna cijena bit će 2,10 kn/kg. Različite sorte šljiva moraju biti odvojene. Suha tvar mora iznositi minimalno 18 %, a uzorci se mogu, prije dovoza većih količina, provjeriti u "Tvornici voća". "Ukoliko će suha tvar biti niža od tražene, šljiva neće biti preuzeta, doznajemo od Vedrana Šimunovića iz podravkinih Koorporativnih komunikacija.


Tagovi

Otkup Podravka Šljive Jabuke Plaćanje Vedran Šimunović Šljiva bistrica Tvornica voća Pkmez Džem Koprivnica OPG Obrt Istovar Suha tvar Standard Uvjeti otkupa


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.