Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 21.10.2015. 09:30

Potpore za podizanje trajnih nasada

Voćari, vinogradari i maslinari Dubrovačko-neretvanske županije, posebno oni s područja na kojima je otežana poljoprivredna proizvodnja, mogu do 20. studenoga predati zahtjev za potporu vezanu uz podizanje ili obnovu trajnih nasada.

  • 2.122
  • 122
  • 0

Dubrovačko-neretvanska županija raspisala je javni poziv potencijalnim korisnicima s njezina područja, za podnošenje zahtjeva za potpore, namjenjene ulaganjima u podizanje trajnih nasada, a na temelju odluke o mjerama potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju te županije.

Potpore se odobravaju za ulaganja u podizanje novih trajnih nasada ili obnovu postojećih u voćarstvu, vinogradarstvu i maslinarstvu. Prijaviti se mogu pravne i fizičke koje se bave konvencionalnom ili ekološkom proizvodnjom i to trgovačka društva, obrti, zadruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Visina potpora je od dvije do osam tisuća kuna

Uvjeti za dodjelu potpore u 2015.:

  • za sadnju se mora koristiti certificirani sadni materijal,
  • nasad mora biti podignut ili obnovljen na minimalno 0,1 ha u tekućoj godini,
  • iznos potpore po korisniku može biti do 40% vrijednosti ulaganja na površini do 0,2 ha, a iznad toga do 25%,
  • minimalni iznos potpore je 2.000,00 kuna, a
  • maksimalni ne može biti viši od 8.000,00 kuna.

Određena područja imaju pravo na uvećanu potporu

Za korisnike koji imaju prebivalište i sjedište na područjima s otežanim uvjetima privređivanja u poljoprivredi, potpora se uvećava za 20%. Spomenuta područja obuhvaćaju otoke Mljet, Lastovo, Sušac, Korčulu i Elafitsko otočje te općine Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska. Za isto ulaganje potpora se može ostvariti samo jednom godišnje i korisnik mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Zahtjevi se predaju do 20. studenoga 2015.

Da bi se ostvarila potpora, potrebno je podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za ruralni razvoj i poljoprivredu, Dubrovačko-neretvanske županije, Zrinsko-Frankopanska 1, 20355 Opuzen te priložiti presliku osobne iskaznice, obrtnice ili izvoda iz sudskog registra, ovisno o tome radi li se o obrtu ili tvrtki, zatim rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ili iskaznicu OPG-a, ako je u pitanju obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, rješenje o upisu u Upisnik proizvođača u ekološkoj poljoprivredi, ako se korisnik njome bavi te posjedovni list, presliku računa, dokaz o plaćanju i troškovnik.

Predana dokumentacija će se provjeravati

Korisnici županijske potpore, odnosno podnositelji zahtjeva, nakon njegove predaje mogu očekivati nadzor mjerodavnih osoba, s ciljem provjere istinitosti podataka i opravdanosti zahtjeva. Ako se nekome greškom isplati viši iznos potpore od onog utvrđenog odlukom o njezinu odobrenju, korisnik je višak novca dužan vratiti u županijski proračun, a ukoliko da neistinite podatke, slijedećih pet godina neće mu biti odobrena niti jedna županijska potpora u poljoprivredi. Ukoliko, pak, greškom dođe do isplate manjeg iznosa od odobrenog, korisniku će razlika biti isplaćena slijedeće godine.

Potpore se isplaćuju do kraja godine

Javni poziv je otvoren do 20. studenoga 2015. godine. Nepotpuni i nepravovremeni zahtjevi neće se razmatrati. Nakon donošenja odluke o odobrenju, županijski Upravni odjel obavijestit će podnositelje o isplati, visini i namjeni odobrene potpore koja će im biti isplaćena do kraja godine. Dodatne informacije možete dobiti na telefon 672-673 ili e mail: ivica.provic@dubrovnik-neretva.hr. Obrazac zahtjeva možete preuzeti i ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Dubrovačko-neretvanska županija Javni poziv Trajni nasadi Voćarstvo Vinogradarstvo Maslinarstvo Konvencionala proizvodnja Ekološka proizvodnja Certificirani materijal Otežani uvjeti Mljet Lastovo Sušac Korčula Elafitsko otočje Pojezerje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]