Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mandarine
  • 11.10.2018. 10:30

Riješit će problem plasmana: neretvanske mandarine na štandovima diljem Hrvatske

Dubrovačko-neretvanska županija osnovala je Povjerenstvo za mandarine i pokrenula inicijativu za prodaju neretvanskih mandarina na javnim površinama hrvatskih gradova i općina.

Foto: Pixabay/gtjoflot
  • 1.632
  • 167
  • 0

Neretvanske mandarine uskoro bi mogle doći do svih hrvatskih gradova odnosno prodavati se na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske. Naime, kako su priopćili iz Dubrovačko-neretvanske županije, očekivani urod neretvanskih mandarina ove godine je oko 50 tisuća tona, a zbog izostanka kvota Europske komisije te produljenja ruskog embarga na uvoz hrane iz zapadnih zemalja, pojavile su se poteškoće u prodaji mandarina.

Koja su pravila otkupa mandarina, jabuka i ostalog voća i povrća roda 2018. godine?

Odlukom župana Nikole Dobroslavića, osnovano je i imenovano Povjerenstvo za mandarine kao savjetodavno tijelo Župana po pitanjima od općeg značaja za uzgoj i plasman mandarina u dolini Neretve. Jedna od aktivnosti Povjerenstva za mandarine u suradnji s Leader mrežom RH, je inicijativa da se proizvođačima iz doline Neretve osigura samostalan plasman mandarine na javnim površinama Jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, predviđenim za prodaju sezonskog voća i povrća.

Proizvođači mandarina i ove će godine kamionima u izravnu prodaju diljem Hrvatske, no i dalje ih čeka problem - papirologija

Povjerenstvo u devetočlanom sastavu broji predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije, Razvojne agencija DUNEA, Jedinice lokalne samouprave iz doline Neretve, Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, te predstavnike proizvođača i otkupljivača mandarina.

Eko mandarine s OPG-a Prović Vlaho: Nikad nije kasno za napraviti preokret u proizvodnji

Za realizaciju ove inicijative zadužen je Županijski Upravni odjel za gospodarstvo i more sa sjedištem u Opuzenu, na adresi Zrinsko-Frankopanska 1, prvi kat. Svi proizvođači zainteresirani za ovu inicijativu mogu se obratiti savjetniku u Upravnom odjelu za gospodarstvo i more, Čedi Vučkoviću, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem na broj 020/351-482 ili mail cedo.vuckovic@dnz.hr


Tagovi

Mandarine Neretva Prodaja Dubrovačko-neretvanska županija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]