Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nezadovoljstvo malinara
  • 05.07.2017. 12:00

Spalio zasad malina od tri duluma

Ogorčeni malinar iz Vrnogračke Slapnice odlučio je potpuno uništiti malinjak. Kaže da im nitko nije pružio nadu da će cijena maline biti viša od 1,5 KM po kilogramu.

Foto: Bigstock/Grafmaster
  • 1.563
  • 118
  • 0

Berba malina je počela, no malinari iz BiH i dalje su u neizvjesnosti kada je u pitanju cijena otkupa. Podsjetimo, otkupljivači su najavili kako će cijena za kilogram maline biti do 1,5 KM.

Malinari na nogama, podržava ih i ministar Dedić

Nezadovoljstvo su iskazali malinari u cijeloj BiH, govori se o protestima, no, malinar Hasib iz Vrnogračke Slapnice otišao je i korak dalje. On je nakon prvog branja spalio cjelokupan zasad malina od tri duluma, u neposrednoj blizini nedavno otvorene hair-česme Hovinac navodi cazin.net.

"Obrao sam 500 kila i predao. Nismo dobili dovoljno gajbi u koje bi brali druge maline. Ne mogu je davati za 1,50 KM. 1 KM dam onom što je bere, imam samo 0,50 KM. Ne mogu raditi za samo 0,50 KM. Moje rješenje je da ju počupam i pustim da pasu krave", ogorčeno je rekao Hasib i istaknuo kako njih, krajiške malinare nitko nije posjetio i dao im kakvu nadu pa ne vidi drugo rješenje osim spaljivanja. Kaže da se boji da će iduća godina biti još gora.

Foto: Bigstock/Grafmaster


Povezana biljna vrsta

Malina

Malina

Sinonim: - | Engleski naziv: Raspberry | Latinski naziv: Rubus idaeus L.

Malina je zeljasta biljka niskog rasta iz porodice ruža (Rosaceae). Rodi odmah poslije sadnje, a punu rodnost doseže u trećoj godini. Rodi jednom ili više puta u godini, živi u... Više [+]

Tagovi

Cijena maline Malina Otkupna cijena maline Spalio maline Spalio malinjak Nezadovoljstvo malinara


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.