Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 12.06.2021. 13:30

TISUP: U svibnju zabilježene niže cijene jabuka i rajčica

Niže cijene zabilježene su kod rajčice, patlidžana, salatnog krastavca, kornišona, crvenog luka, a nešto više imale su rajčice "Trešnjar", paprika, mladi luk, kupus zeleni, kelj i zelena salata.

Foto: Maja Celing Celić
  • 110
  • 6
  • 0

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi objavio je izvješće o cijenama voća i povrća na veletržnicama za svibanj 2021. godine.

Prema njihovim podacima, niže cijene kod povrća zabilježene su kod rajčice, patlidžana, salatnog krastavca, kornišona, crvenog luka, češnjaka, kupusa crvenog, mrkve, mahune, graha bijelog, krumpira, mladog krumpira, šampinjona, rotkvica i špinata. 

Što se tiče voća, nešto manju cijenu imale su jabuka sorte Idared, Jonagold, Golden delicious, Granny Smith i Fuji, kruške, dinje, lubenice, naranče i limun.

S druge strane, nešto više cijene imalo je bijelo i crno stolno grožđa, kivi, breskve, marelice, trešnje, nektarine, grejp, jagode i banane što se tiče voću, a kada je riječ o povrću rajčica "Trešnjar", paprika, mladi luk, kupus zeleni, kelj, zelena salata, cvjetača, šareni grah, crveni radić, blitva i peršin.

Niže cijene žutih banana iz Ekvadora i Kolumbije

Također, TISUP je objavio i podatke o veleprodajnim cijenama žutih banana za prošli mjesec.

One iz Ekvadora na reprezentativnom su tržištu RH u svibnju ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine imale veleprodajnu cijenu nižu 2,77 posto, a u odnosu na prethodni mjesec ove godine 1,77 posto.

Veleprodajna cijena banana iz Kolumbije prošli je mjesec u usporedbi s istim periodom 2020. godine bila viša 1,45 posto, dok je u odnosu na travanj ove godine bila niža 2,10 posto. 


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

TISUP Cijene voća Cijene povrća Žute banane


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije