Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor mjeseca
  • 14.07.2021. 12:00

Traktor Kioti DK5010NHS: Kompaktan, okretan i izdržljiv

Glavne značajke ovog traktora su kompaktnost, veliki kut zakretanja kotača, snaga, mjenjač sa 16 brzina s hidrostatskim inverterom, doznajemo od Ante Žilića iz tvrtke Entrada d.o.o.

Foto: Ante Žilić (Entrada)
  • 1.831
  • 282
  • 0

Kioti DK10 serija traktora osmišljena je da odgovara svakom poslu koji zahtijeva snažan, izdržljiv i kompaktan traktor. Dostupna u izvedbama od 45 do 58 konjskih snaga, ova serija kompaktnih traktora visokih performansi objedinjuje zavidnu snagu i jednostavno upravljanje. Predstavljamo brojne odlike modela DK5010NHS-EU koje ga čine vrlo zanimljivim za naše tržište.

"Osim kompaktnosti, njegove glavne značajke su veliki kut zakretanja kotača, snaga, mjenjač sa 16 brzina s hidrostatskim inverterom za promjenu smjera bez upotrebe pedale kvačila“, doznajemo od Ante Žilića iz zadarskog prodajnog centra tvrtke Entrada d.o.o., zastupnika ovog južnokorejskog brenda.

Od kupaca je, kaže, dobio samo pozitivne reakcije, a kao primjer navodi poljoprivrednika koji navedeni model koristi pri radovima u masliniku jer je stroj nizak pa se lako prilazi stablu. "Njegovo okretanje radi ulaska i izlaska u redove maslinika, ali i vinograda je olakšano", nastavlja Žilić. I doista, tehničke karakteristike navode radijus okretanja od 2,63 m, a na uskom modelu 2,42 m.

Hidraulika za sve zadatke

Pogon je na sva četiri kotača standardan na svim modelima te se pokreće lako dostupnom ručicom. Osvijetljena kontrolna ploča osigurava vrlo dobru vidljivost pri svim radnim uvjetima, standardna blokada diferencijala lako je dostupna te osigurava maksimalnu vuču i pomoć u vožnji na pjeskovitom i blatnom terenu. Ergonomično dizajnirani joystick za prednji utovarivač uobičajen je za DK10 seriju s kabinom.

Priključno vratilo ima dvije brzine, 540 i 1000 okretaja u minuti, no u 'Cruise PTO' modu moguće je neovisno regulirati brzinu vrtnje priključnog vratila (PTO) što daje pouzdane performanse s različitim priključcima čak i u teškim uvjetima rada. Stražnje neovisno vratilo stavlja se u funkciju jednostavnim okretanjem prekidača, a sigurnosna blokada sprječava pokretanje motora, ako je kardan ostao uključen.

Hidraulika za sve zadatke

Svi modeli standardno dolaze s mogućnošću izbora između ručnog ili automatskog isključenja PTO-a. Kada je uključeno potonje, vratilo će se automatski isključiti prilikom podizanja stražnjeg prihvata u tri točke te ukloniti rizik izloženosti rotirajućim dijelovima.

"Elektrohidrauličko uključivanje stražnjeg vratila pomoću prekidača ubrzava i olakšava rad s atomizerom, međurednom frezom, a mjenjač ima tako dobro pogođen omjer da prilikom bilo koje aktivnosti imate viška snage“, ističe Žilić.

Za širok izbor priključaka osigurana su četiri stražnja hidraulična ventila, a hidraulička pumpa ima protok od 36,4 l/min. Podizna snaga je 1.542 kg, što je praktično i težina cijelog traktora.

Tiha snaga štedljivog motora

Novi 4-cilindrični Common Rail dizel motor s vodenim hlađenjem, zapremine 2435 cm3, razvija snagu od 36.5 kW (49 KS) te unaprjeđuje uštedu goriva istodobno smanjujući razinu buke. S ovim ekološki prihvatljivim Tier 4 motorom, traktor DK5010NHS nudi tihu, kvalitetnu i moćnu izvedbu.

Za glatku promjenu brzina zadužen je hidrostatski (HST) mjenjač koji će od 0,33 do 33 km/h "prošetati" kroz 16 brzina u oba smjera.

Kombinacija ovog mjenjača i servo upravljača omogućava vrlo jednostavno i elegantno upravljanje, kojemu zasigurno pridonosi i hidrostatskim inverter (H-shuttle) jer omogućava laku i brzu promjenu smjera kretanja bez upotrebe kvačila, što značajno ubrzava rad.

Modeli bez kabine pogodni za voćnjake niskih krošnji

Poljoprivrednici mogu birati modele bez i s kabinom, ovisno o njihovim potrebama. Udobna prostrana kabina ima ergonomično prilagodljivo sjedalo, klimatizacijski sustav te "Mid Rops" sustav zaštite vozača od udaraca grana u, primjerice, voćnjacima ili pergolastim vinogradima.

Kad smo već kod višegodišnjih nasada, ovaj će se traktor odlično snaći u uskim redovima intenzivnog tipa uzgoja zbog svojih proporcija - širine od samo 1,5 m i visina od 2,2 - 2,4 metra, što su početne postavke za njegovu agilnost.

Jamstvo kvalitete 60 mjeseci

Uz sve navedene odlike, o njegovoj kvaliteti, ističu u Entradi, puno govori i jamstvo od 60 mjeseci.

Inače, tvrtka Kioti iz Daedonga danas je vodeći proizvođač poljoprivrednih strojeva u Južnoj Koreji. S pet pogona, uključujući ljevaonicu koja veliku pažnju pridaje kvaliteti i čvrstoći materijala, proizvodnja se s okosnice razvoja - traktora, proširila na strojeve za žetvu i sadnju, a sve zbog želje za razvojem i proširivanjem asortimana.

Ergela od 30 do 130 konjskih snaga

Prvi Daedong motori proizvedeni su 1949. godine, a u prve su njihove traktore ugrađeni 1968. godine. Prvo tržište izvan Koreje bilo je američko, tek kasnije su se pojavili u Europi. Danas je ime Kioti prisutno u 80 zemalja i predstavlja seriju raznolikih traktora na europskom i američkom tržištu.

Tvrtka Entrada d.o.o. ima sklopljen Ugovor o distribuciji programa ove vrste strojeva od 2018. godine čime, nakon akvizicije Labinprogresa, čini još jedan veliki iskorak u svome poslovanju proširujući svoju ponudu u kojoj je sada moguće pronaći traktore i druge poljoprivredne strojeve u rasponu snage od 30 KS do 130 KS.

"Korisnicima pružamo usluge konzaltinga, planiranja i projektiranja tehničkih rješenja, zatim isporuku i uvođenje rješenja u sustav, te održavanje opreme i obuku korisnika", kažu iz Entrade i dodaju kako u sklopu osiguranja kvalitete usluge poseban naglasak stavljaju na razvoj usluge servisa i tehničke podrške te konstantnu edukaciju i usavršavanje djelatnika.

"Ugovornim odnosima omogućujemo brzu isporuku kao i kvalitetnu servisnu i tehničku podršku za vrijeme i nakon isteka jamstva", ističu na kraju. 

Za dodatne informacije kontaktirati možete tvrtku Entrada d.o.o. na +385 91 422 8528, a sve adrese poslovnica i njihove kontakte pronađite ovdje.


Fotoprilog


Tagovi

Kioti traktor Entrada d.o.o. Ante Žilić Motor Prijenos Vuča


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr