Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gospodarska komora BiH
  • 25.03.2017. 14:00

Udruživanjem do zaštite domaće proizvodnje malina

U prostorijama Gospodarske komore FBiH održana je Osnivačka skupština Udruženja proizvođača, otkupljivača, prerađivača i izvoznika jagodičastog voća.

Foto: Bigstockphoto/encrier
  • 1.160
  • 82
  • 0

U cilju okupljanja privrednih društava koja se bave proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom maline i drugog jagodičastog voća na području FBiH radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva, kao i zaštite zajedničkih interesa, te zalaganje za očuvanje i zaštitu domaće proizvodnje u prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH održana je Osnivačka skupština Udruženja proizvođača, otkupljivača, prerađivača i izvoznika jagodičastog voća.

Za predsjednika Udruženja na skupštini je odabran Enver Avdić - ESOF d.o.o. Donji Vakuf, dok je za potpredsjednika odabran Kemal Mujkanović kompanija EURO - STIL d.o.o. Doboj, te članovi Odbora : Midhat Haračić (OZZ Pronatura Zenica), Muhamed Palačkić (Heko d.o.o. Bugojno), Smail Korajlić (Klass Con d.o.o. Sarajevo), Tihomir Pocrnja (Starnet d.o.o. Bugojno) i Amir Makić (Vrganj promet d.o.o. Bužim).

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH kao asocijacija privrednih subjekata je u stalnim nastojanjima da privrednim društvima omogući poslovanje u što povoljnijem poslovnom okruženju, a upravo je i formiranje ovog Udruženja nastalo kao izraz potrebe privrednika kako bi se uredili i kreirali bolji poslovni uvjeti za njihov rad, navode iz Komore.

Foto: Bigstockphoto/encrier


Tagovi

Gospodarska komora Udruženje Jagodičasto voće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.