Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tehnologija i voće
  • 06.09.2017. 18:00

Upoznaj svoje voće pomoću aplikacije

AclaroMeter daje podatke o zrelosti, slatkoći, suhoj tvari i općenito kvaliteti voća.

Foto: Pixabay/Pexels
  • 524
  • 21
  • 1

Izraelski računalni znanstvenik Avi Schwartzer želio je riješiti problem kako procijeniti svježinu voća. Tako je došao do ideje za aplikaciju AclaroMeter.

"Upoznaj svoje voće" moto je tvrtke AclarTech koju je osnovau u prosincu 2016. godine, a partner mu je Ruby Boyarski, navodi freshplaza.

Iako je ova aplikacija prvotno bila namijenjena vrtlarima poput njega, Schwartzer je shvatio da pravo tržište predstavljaju poljoprivrednici, veletrgovci i trgovci. Kada je počeo razvijati prototip AcloroMetera, ljudi su u baš tim sektorima reagirali s entuzijazmom.

Ovaj proizvod kombinira dva jedinstvena alata: njihov vlasnički algoritam i SCiO ručni molekularni senzor "Consumer Physics".

SCiO otkriva unutarnje atribute voća kao što je slatkoća, suha tvar i slično, a AclaroMeter daje niz podataka o vanjskim atributima kao što je boja i veličina, kvaliteta zrelosti te daje ocjenu za određeni plod.

"Naša je vizija poboljšati učinkovitost i kvalitetu svježih poljoprivrednih proizvoda duž prehrambenog lanca, od poljoprivrednika na polju do stola potrošača. Cilj nam je biti standrard za kvalietu i zrelost voća", rekao je Schwartzer.

Foto: Pixabay/Pexels


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]