Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer
  • 06.05.2017. 15:00

Vrijeme je za Movento!

Movento® omogućuje uspješnu kontrolu skrivenih, teže dostupnih ili štetnika zaštićenih voštanom prevlakom ili štitićima. Jamči dugotrajno djelovanje koje garantira uštedu i profitabilnost.

  • 2.965
  • 121
  • 1

Tvrtka Bayer predstavlja vam Movento® 100 SC koji priprada novoj kemijskoj skupini insekticida s jedinstvenim i dugotrajnim djelovanjem na štetnike. Odlikuje ga jedinstvena prednost "2-smjerne sistemičnosti" kojom se jednostavno kreće kroz biljku te omogućuje uspješnu kontrolu štetnika koji su skriveni, teže dostupni ili zaštićeni voštanom prevlakom ili štitićima. Ima odličan ekotoksikološki profil i siguran je za korisne organizme.

Movento insekticid

Način djelovanja

Štetnik sisanjem usvaja aktivnu tvar nakon čega se zaustavlja njegov daljnji razvoj. Movento® je učinkovit na najmlađe razvojne stadije štetnika (ličinke) dok na odrasle štetnike ne djeluje.

Movento® - prednosti na prvi pogled

  • nova kemijska skupina, novi način djelovanja
  • širok spektar djelovanja na štetnike koji sišu
  • "2-smjerna sistemičnost" jedinstvena prednost među insekticidima
  • dugotrajno djelovanje = ušteda i profitabilnost
  • bez kros-rezistencije s postojećim insekticidima
  • siguran za oprašivače i korisne organizme
  • u skladu s modernim zahtjevima okoline i proizvodnje kvalitetne hrane

Štetnici i vrijeme primjene

Kruškina buha (Cacopsylla pyri) - MOVENTO® se primjenjuje u periodu nakon cvatnje pri pojavi "žutih jaja" 2 gen. štetnika u dozi 1,9 L/ha te razmakom od 14 dana.

Kruškina buha

Jabučna krvava uš (Eriosoma lanigerum) - MOVENTO® se primjenjuje u periodu nakon cvatnje u blok tretmanu pri migraciji ličinki s "kore na mlade izboje" u dozi 1,9 L/ha. s razmakom od 14 dana.

Jabučna krvava uš

Kalifornijska štitasta uš (Quadraspidiotus perniciosus) - MOVENTO® se primjenjuje nakon cvatnje u blok tretmanu na "pokretne stadije ličinki" u dozi 1,9 L/ha s razmakom od 14 dana.

Kalifornijska štitasta uš

Smjernice za uspješnu učinkovitost Moventa:

  1. Doza i broj primjena: za uspješnu primjenu pratiti preporučenu dozu proizvođača prema štetniku. Za dugotrajnije djelovanje primijeniti pripravak dva puta u razmku od 14 dana.
  2. Aplikacija: osigurati dobru pokrovnost i sigurno usvajanje pripravka. Za problematične štetnike poput jabučne krvave uši ili štitastih ušiju preporučuje se potrošnja vode iznad 500L/ha.
  3. Vrijeme primjene: Movento primijeniti sukladno praćenju biologije štetnika (pojava ličinki, nimfi) te u intenzivnom perodu vegetacije kada je kolanje sokova najizraženije.
  4. Tank mix: kombinacije s ostalim kemijskim pripravcima se ne preporučuju, (regulatore rasta ili pripravke za prorijeđivanje plodova primjeniti sedam dana nakon Moventa).
  5. Okvašivač: dodavanje okvašivača je obavezno (preporuka su neutralna mineralna ulja ili pripravak Silwet, izbjegavati okvašivace iz kategorije "sticker-a").
  6. Karenca: jabuka i kruška = 21 dan.

Movento je najbolja zaštita protiv štetnika koji se hrane sisanjem!

Za više informacija o pripravku, obratite se tvrtki Bayer na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Jabuka

Jabuka

Sinonim: - | Engleski naziv: Apple | Latinski naziv: Pyrus malus L.

Jabuka je temelj voćarske pro­izvodnje i služi kao osnovica za usporedbu isplativosti uzgoja drugih voćaka. Njezini plodovi dozrijevaju od najranijeg ljeta sve do zime. Plodovi... Više [+]

Kruška

Kruška

Sinonim: - | Engleski naziv: Pear | Latinski naziv: Pyrus communis L.

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i srodne su jabukama i dunjama. S obzirom da postoji oko tisuću sorti, razlikujemo ih po veličini, obliku, boji, okusu kao i dužini... Više [+]

Tagovi

Bayer Insekticid Štetnici Jabuka Kruška Movento Insekticid Primjena Djelovanje


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]