Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 12.06.2015. 14:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Zaštita jabuka od crvenog pauka

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 130
  • 7
  • 0

Nestabilne vremenske prilike s povremenim pljuskovima omogućuju sekundarne zaraze uzročnikom čađave krastavosti (Venturia inaequalis). Za preventivnu zaštitu od navedenog uzročnika moguće je koristiti pripravke na osnovi strobilurina, primjerice, Stroby WG, Tercel, Zato 50 WG, Zato Plus ili Nativo 75 WG, koji će ujedno djelovati i na uzročnika pepelnice (Podosphaera leucotricha) ili primijeniti jedan od organskih fungicida na osnovi kaptana, ditianona, mankozeba ili metirama. Prilikom odabira pripravka vodite računa o broju primjena tijekom vegetacije, kako ne bi došlo do pojave rezistentnosti.

U zaštiti od jabučnog savijača koristite Pyrinex 250 ME, Avaunt 15 SC, Affirm ili Mospilan SC. Vremenske prilike pogoduju razvoju lisnih ušiju i crvenog pauka. Savjetujemo voćarima da redovito pregledavaju nasade na prisutnost navedenih štetnika te da po potrebi primjene insekticid, sukladno registraciji.

Zaštitu obavljajte za mirna vremena, prema uputama na etiketi, svako tretiranje evidentirajte, a ambalažu zbrinite na propisani način. Akcija sakupljanja ambalažnog otpada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bit će organizirana 23. rujna 2015. u Opuzenu kod tvrtke Poljopromet d.o.o., Jasenska bb od 14:00 do 16:00 sati.

Ivana Tomac Talajić, dipl. ing. agr.
E-mail:ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Čađava krastavost Strobilurin Pepelnica Rezistentnost Jabučni savijač Lisne uši Crveni pauk Evidencija Dubrovačko-neretvanska županija Opuzen Ivana Tomac Talajić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.