Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 13.05.2015. 18:00
  • Sisačko-moslavačka

Zaštita koštičavoga voća na moslavačkom području

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 43
  • 3
  • 0

U nasadima koštičavoga voća preporučujemo izvršiti tretiranje protiv šupljikavosti lista (Stigmina carpophila). Dopuštenje za njegovo suzbijanje imaju Captan WP 50 ili Kastor. U nasadima koštičavoga voća potrebno je redovito obavljati pregled na prisutnost lisnih ušiju te po potrebi primijeniti jedan od pripravaka kao što su Calypso SC 480, Confidor SL 200, Boxer 200 SL ili Kohinor 200 SL.

Pripravak Mospilan 20 SP ima dopuštenje za primjenu samo u nasadima bresaka. 21. travnja zabilježen je početak leta breskvinog savijača (Cydia molesta). Gusjenice prve generacije ovog štetnika, ubušavaju se u vrhove mladica, a posljedica je njihovo sušenje, što je naročito štetno na mladim nasadima, jer je tada otežano formiranje uzgojnog oblika. Za suzbijanje ovog štetnika preporučujemo insekticide Rogor 40, Chromgor 40 ili Rely 40.

Pripravku Rely 40 dopuštena je primjena i prodaja zaliha samo do 01. srpnja 2015. Pripravke za zaštitu bilja upotrijebite prema uputi proizvođača, a praznu ambalažu zbrinite na propisani način. Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na adresi.

Suzana Slovic, dipl.ing.
E-mail: suzana.slovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Lisne uši Koštičavo voće Savjeti Gusjenice Šupljikavost lista Breskvin savijač Savjetodavna služba Preporuke Rely 40 Suzana Slovic Mospilan 20 SP Kastor Mladice Kohinor 200 SL Mispilan 20 SP


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]