Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 28.08.2018. 10:00

Vrijeme će se stabilizirati s ponovnim rastom temperature

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do sredine sedmice.

Foto: Pixabay/EvgeniT
  • 192
  • 15
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do sredine sedmice. 

Danas u istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. U ostatku naše zemlje pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u zapadnim područjima na momente i pojačan. U Hercegovini umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu od 28 do 30 stupnjeva.

U srijedu, 29.08.2018., pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu od 30 do 33 stupnja.

U četvrtak, 30.08.2018., malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Krajem dana, ponegdje u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima se očekuje i kiša. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 stupnjeva.

 


Tagovi

Vremenska prognoza Agro prognoza Kiša Pljuskovi Temperatura Sunčano Bosna i Hercegovina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]