Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 4
  • 09.08.2016. 15:00

APPRRR objavila rang listu projekata Mjere 4!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Rang listu projekata kojima su izdane privremene odluke o raspodjeli sredstava, nakon prvog natječaja za operaciju 4.1.1.

Foto: Borna Filic/PIXSELL
  • 6.022
  • 304
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Rang listu projekata kojima su izdane privremene odluke o raspodjeli sredstava, nakon prvog natječaja za operaciju 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava".

Sredstva se privremeno raspodjeljuju jer se ne mogu financirati svi projekti u okviru dostupnih financijskih sredstava. Na Rang listi nalazi se 940 projekata s brojem ostvarenih bodova i vremenom podnošenja zahtjeva za potporu (datum, sat, minute, sekunde), a crta na Rang listi zaustavljena je na 241-om projektu koji se može financirati u operaciji 4.1.1. Rang listu možete preuzeti ovdje, ali i u prilozima ispod teksta.

Slijedi žalbeni rok

Nakon završetka žalbenog postupka koji slijedi nakon izdavanja privremenih odluka o raspodjeli sredstava, Agencija za plaćanja će izdati konačne odluke o raspodjeli sredstava onim korisnicima za koje ima dovoljno sredstava i čiji se projekti mogu financirati u okviru prvog natječaja za operaciju 4.1.1. Konačne odluke o odbijanju izdat će se korisnicima za čije projekte nema dovoljno sredstava.

Široka primjena projekata Mjere 4

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna EU i državnog proračuna RH, od čega Europska unija sudjeluje s 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15% udjela, a intenzitet javne potpore po projektu je maksimalno do 90% ukupno prihvatljivih troškova. Glavni cilj operacije 4.1.1. je modernizacija i povećanje konkurentnosti, pa se prihvatljiva ulaganja odnose i na prilagodbu novouvedenim standardima Europske unije za poljoprivredna gospodarstva, kao i ulaganja u povećanje energetske učinkovitosti.

Spektar prihvatljivih ulaganja u okviru ove operacije je iznimno širok, a uključuje ulaganja u gradnju gospodarskih objekata i prateću infrastrukturu; nabavu opreme, mehanizacije i pratećih sadržaja vezano za vlastitu proizvodnju na gospodarstvu; podizanje novih ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada (osim vinograda); ulaganja u kupnju ili uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje i sl.

Foto: Borna Filic/PIXSELL


Dokumenti


Tagovi

Mjera 4 Rang lista APPRRR


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer