Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Start up
  • 02.01.2020. 15:00
  • Unsko-sanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Bihać

Dodijeljeno 49 grantova za start up u poljoprivredi u vrijednosti 480.000 KM

U Bihaću je potpisano novih 26 ugovora sa korisnicima novčanih sredstava za subvencioniranje poslovnih ideja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda.

Foto: Pixabay/fauke
  • 295
  • 24
  • 0

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Unsko-sanskog kantona, u Bihaću je u ponedjeljak organizovano potpisivanje novih 26 ugovora sa korisnicima novčanih sredstava za subvencioniranje poslovnih ideja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda. Poslovne ideje prikupljene su po javnom pozivu Ministarstva za subvencioniranje razvojnih projekata - Start-up paket za fizička lica mlađa od 40 godina i nezaposlena, sa područja Unsko-sanskog kantona, stoji u saopćenju na stranicama USK.

Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kazao je da ga raduje što je među pristiglim projektima nekoliko usmjereno na doradu. Uz potpisanih 26 ugovora, ukupan broj projekata za start up u poljoprivredi, koje finansira Vlada Kantona iz budžetskih sredstava u 2019. godini je 49, s ukupnim iznosom od 480.000 KM

Vildana Alibabić, zastupnica u Skupštini USK čestitala je mladim ljudima koji su dobili šansu da pokrenu posao u poljoprivredi te istakla da je podrška razvoju poslovnih ideja u ovom resoru novi projekat koji treba i dalje podržavati te primjer dobre prakse. 

Vlada USK je, putem Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, 480.000 KM dodijelila za poslovne ideje koje uključuju troškove pripreme zemljišta, nabavku repromaterijala i sadnog materijala; nabavku poljoprivrednih mašina i priključnih uređaja za iste; nabavku plastenika, staklenika, rashladnih komora, sušara, ambalaže i mašina za prvi stepen dorade kao i ambalaže i pakirnica; nabavku sistema za navodnjavanje odvodnjavanje i protivgradne zaštite; troškove opremanja i rekonstrukcije prostora koji će biti korišten u svrhu primarne poljoprivredne proizvodnje i prvog stepena dorade poljoprivrednih proizvoda; troškove certificiranja i brendiranja proizvoda. 

Osnovni kriterij za prijavu na Start-up paket bio je da su korisnici osobe mlađe od 40 godina, nezaposlene i da je dostavljena poslovna ideja (biznis plan) u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda.


Tagovi

USK Start up Grant Sulejman Kulenović Kriteriji


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.