Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bijela kuća
  • 29.08.2016. 07:30

Obama ima pčelinjak u vrtu Bijele kuće!

U vrtu Bijele kuće, i to u vrtu Kitchen Garden u kojem Michelle Obama uzgaja organsko povrće, postavljene su košnice, a dobiveni med koriste u proizvodnji piva!

Foto: seniorwomen.com
  • 4.754
  • 556
  • 0

U vrtu Bijele kuće, i to u vrtu Kitchen Garden u kojem Michelle Obama uzgaja organsko povrće, postavljene su košnice koje pomažu njegovom oprašivanju i bržem sazrijevanju plodova.

Košnice je postavio Charlie Brant koji je postao i službeni pčelar Bijele kuće te sada brine za oko 70.000 pčela.

Obamino pivo Honey Ale (foto: Wikipedia)

Budući da pčele kroz oprašivanje donose zaradu američkoj ekonomiji na godišnjoj razini i do 15 milijardi dolara, vlada SAD-a odlučila je osigurati više sredstava za omogućavanje većeg okruženja gdje bi pčele mogle živjeti i za razna istraživanja kako smanjiti gubitke pčela u kolonijama.

U Bijeloj kući su počeli proizvoditi med kojeg Obamini osobni kuhari koriste u raznim specijalitetima, ali i u proizvodnji posebnog piva od meda naziva Honey Ale White House. Kako je predsjednik SAD-a Obama veliki ljubitelj piva, u tu proizvodnju krenuo je 2011. godine kada je tražio da se u Bijeloj kući napravi mala destilerija baš za proizvodnju tog piva, pišu strani mediji.

Iz kuće kažu kako med pivu daje bogatu aromu - ali da ga ne čini slatkim, a cijeli recept proizvodnje piva možete pročitati na službenoj stranici Bijele kuće.

Foto: seniorwomen.com


Tagovi

Obama Pčelinjak


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo