Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari
  • 18.08.2022. 10:00

Aktivno nekoliko požara - dvije osobe zadobile opekline

Aktivna su još dva požara na području Tulove Grede – Lovinac te kod mjesta Vitaljine.

Foto: FB/HVZ
  • 123
  • 20
  • 0

U požaru otvorenog prostora na području Svetog Križa jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP-a, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Kako navode, na intervenciji gašenja sudjelovalo je devet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz DVD-a Bijela Gorica, Brdovec i Vukovo Selo.

U požaru stambenog objekta za koji je Javna vatrogasna postrojba Virovitica dobila noćas dojavu u 03:28 sati jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta.

Izgorjelo 103 hektara

Požar otvorenog prostora na području Vrpolja u kojem je izgorjela površina od 103 hektara jučer se ponovno aktivirao. Međutim, lokaliziran je u 19:40 sati. Tijekom noći je 17 vatrogasaca sa sedam vozila ostalo na sanaciji požarišta, navode z HVZ-a.

U gašenju je ukupno sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, dobrovoljnih vatrogasnih društava Grebaštica, Perković, Bilice, Šibenik, Zablaće, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko-kninske županije te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.

Aktivna su i dva požara na kojima je organizirano dežurstvo vatrogasaca. Jedan je na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu na području Tulove Grede – Lovinac koji se iz Ličko-senjske županije proširio na Zadarsku županiju, te onaj koji se iz Crne Gore proširio na području Republike Hrvatske kod mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. I ovaj se nalazi na teško pristupačnom terenu, a zahvaćena je trava, nisko raslinje i makija.


Tagovi

Požari HVZ Opekline Ozlijeđeni


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.