Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Phil Hogan
  • 19.04.2017. 13:30

Hogan: Europa je naša najbolja nada

Povjerenik za poljoprivredu Hogan na svom blogu se osvrnuo na događanja u EU politici i zaključio: Europa je naša najbolja nada.

Foto: Ec Europa
  • 739
  • 49
  • 0

Nedavno se Phil Hogan, EU povjerenik za poljoprivredu osvrnuo na populističku retoriku politike koje nije pošteđena ni poljoprivreda EU.

Napisao je kako takva politika služi samo onima koji ju provode, a najmanje se brine za ljude koji se često za njom povode.

Nakon Engleza, i francuski farmeri žele van EU?

"Europski sektor poljoprivrede i prehrambene industrije pogođen je ovakvom retorikom. Na primjer nedostatak činjenica i znanja jedan je od razloga zašto su mnogi farmeri glasali za Brexit.

Ista retorika se koristi kako bi uvjerila francuske poljoprivrednike kako je i njima bolje izvan "okova" Europe. To je pokušaj da se sloganima otvori jedan novi svijet za njih, oslobođen birokracije i crvenih vrpci, s više nacionalnog novca za sve i s garancijom da će cijeli svijet htjeti kupiti njihove proizvode", napisao je Hogan.

Stvarnost Brexita je puno ozbiljnija

"Baš kao i njihovi britanski kolege, i francuski farmeri su zavedeni ovim obećanjima temeljenim na ničemu, ali slobodnih od Zajedničke poljoprivredne politike. Jer ovo je osnovna misao koju šalju takvi političari - Europa je problem, a ne rješenje i svima bi kako kažu, a pogotovo poljoprivrednicima bilo bolje izvan EU."

Hogan je ovim zaključio svoju misao. "Britanski proizvođači polako počinju shvaćati stvarnost Brexita. Britanska Vlada jasno je dala do znanja da ne mogu očekivati jednaku financijsku potporu pod renacionaliziranom poljoprivrednom politikom te nema garancije da njihov izvoz neće biti podvrgnut skupljim carinama sada kada su izvan zajedničkog tržišta i slobodnih trgovinskih sporazuma EU."

Foto: Ec Europa


Tagovi

Phil Hogan Poljoprivreda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.