Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 07.11.2017. 14:15

Ivica Todorić u engleskoj policiji, protivit će se izručenju?

Jutros u 9.04 sati bivši vlasnik Agrokora stigao je u Charing Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen sukladno Europskom uhidbenom nalogu.

Foto: Pixsell/Marko Prpić
  • 719
  • 53
  • 0

Ivica Todorić predao se engleskoj policiji. Saslušanje bivšeg vlasnika Agrokora, kako doznaje N1, bit će održano već danas.

Prema dostupnim informacijama, hrvatska je policija obaviještena da se Ivica Todorić, u društvu britanskih odvjetnika, predao policiji. Naime, u 9.04 sati stigao je u Charing Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen sukladno Europskom uhidbenom nalogu.

Podsjećamo, Todorić je prošlog tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a on se, kao i tjednima prije, javnosti obratio putem bloga. "Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", napisao je na blogu naglašavajući da se ne skriva i da mu je savjest čista.

Inače, Todorićevi odvjetnici će odmah pokrenuti postupak zaštite od izručenja u Hrvatsku s obrazloženjem "zaštite od političkog progona". N1 neslužbeno doznaje i da je navodno posljednjih dana skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Podsjećamo i da su prošli tjedan tvrtke perjanice Agrokora (Belje, Zvijezda, Vupik) doživjele potop na Zagrebačkoj burzi. Ovaj tjedan zamjetno je poboljšanje cijene njihovih dionica.

Foto: Pixsell/Marko Prpić


Tagovi

Ivica Todorić Agrokor Uhićenje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]