Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o komasaciji
  • 14.04.2014. 16:50

Javna rasprava o novom Zakonu o komasaciji

Krenula je javna rasprava o Prijedlogu Zakona o komasaciji koja će trajati idućih mjesec dana (do 14. svibnja 2014. godine). Poziva se javnost da se aktivno uključi sa svojim prijedlozima!

Foto: depositohotos.com
  • 566
  • 87
  • 0

Od 14. travnja 2014. godine, kreće javna rasprava o Prijedlogu Zakona o komasaciji koja će trajati idućih mjesec dana (do 14. svibnja 2014. godine). Cilj izrade i donošenja Zakona o komasaciji poljoprivrednog zemljišta je okrupnjavanje posjeda u veće i pravilnije katastarske čestice, radi njegovog ekonomičnijeg iskorištavanja te stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poljoprivredne proizvodnje i povećanje konkurentnosti. Ministarstvo poljoprivrede smatra kako se radi o iznimno važnom Zakonu koji bi trebao potaknuti okrupnjavanje poljoprivrednih površina, a kolika je važnost usvajanja Zakona potvrđuje i podatak da se postupak komasacije u Republici Hrvatskoj nije provodio od 1991. godine i posljednje izmjene Zakona o komasaciji iz 1987. godine.

Posljedično, danas ne postoji normativno uređeni okvir za provedbu postupaka komasacije, što u konačnici onemogućava provedbu postupaka, odnosno dovršenje započetih postupaka komasacije. Ministarstvo poljoprivrede ovim zakonom ima namjeru riješiti uz usitnjenost katastarskih čestica i zemljišno-knjižno stanje poljoprivrednog zemljišta, kao i ostala pitanja vezana uz korištenje poljoprivrednog zemljišta. Obzirom da u Ministarstvu poljoprivrede navedenu problematiku smatraju iznimno važnom, ovim putem pozivaju javnost da se aktivno uključi u javnu raspravu sa svojim prijedlozima, kako bi u konačnici imali kvalitetan zakon koji će zadovoljiti potrebe svih korisnika.

Foto: depositohotos.com


Tagovi

Poljoprivredno zemljište Zakon o komasaciji Zemljišno-knjižno stanje Okrupnjavanje posjeda Konkurentnost Javna rasprava Razvoj proizvodnje Usvajanje zakona


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.