Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jerković
  • 09.04.2019. 15:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Jerković d.o.o. ustupio FAZOS-u najsuvremeniji Claas traktor!

Model Arion 420, traktora Claas najnoviji je model s velikom dodatnom opremom. Ovom suradnjom želimo unaprijediti znanje studenata pa i naših gospodarstvenika koji danas upravljaju resursima u poljoprivredi te im dati podršku, rekao je Alojzije Jerković, vlasnik tvrtke Jerković d.o.o.

Foto: Melita Berečić
  • 2.207
  • 467
  • 0

Tvrtka Jerković d.o.o. iz Koške ustupila je osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek najmoderniji traktor marke Claas. U petak je tim povodom potpisan sporazum o dugoročnoj suradnji jer će i ubuduće postojeći model traktora, uvijek biti zamijenjen novim, suvremenijim modelom. Alojzije Jerković, vlasnik tvrtke, naglasio je da prepoznaje važnost obrazovanja i stjecanja znanja te da na ovaj način želi konkretno tome pridonijeti.

Važno je da znanost potvrdi ono što strojevi rade

"Tvrtka Jerković poznati je zastupnik tvrtke Claas u istočnoj Hrvatskoj i uvođenjem novih tehnologija zaključili smo da bi bilo dobro surađivati s Katedrom za mehanizaciju FAZOS-a gdje bismo mogli pokazati najnovije sustave u preciznoj GIS poljoprivredi, navigaciji i slično. Danas je vrlo bitno da znanost potvrdi ono što strojevi rade, kako bi novi naraštaji koji se ovdje obrazuju mogli doživjeti nove tehnologije, ne samo kroz teoriju nego i kroz praksu. Model Arion 420, traktora Claas najnoviji je model s velikom dodatnom opremom, od automatike mjenjača, motora s eko zaštitom norme 5, hidrauličnim pumpama, protokom od 120 do 150 litara… i kompatibilan je sa svim novim tehnologijama koje će sigurno vladati sljedećih deset godina na tržištu. Ovom suradnjom želimo unaprijediti znanje studenata pa i naših gospodarstvenika koji danas upravljaju resursima u poljoprivredi te im dati podršku", rekao je Jerković i naglasio da znanje vlada svijetom.

vfb
Studenti će po prvi puta imati priliku upravljati najsuvremenijim tehnologijama

Studenti će po prvi put upravljati najsuvremenijim tehnologijama

Ovakav način suradnje na FAZOS-u je dočekan objeručke, a prilikom primopredaje dojmljivog traktora koji je parkiran ispred ulaza fakulteta mamio poglede studenata i ostalih prolaznika, svoje zadovoljstvo izrazio je i dekan Krunoslav Zmaić.

"Izuzetno mi je drago što je naš fakultet uspio potpisati sporazum s tvrtkom Jerković d.o.o.. Tim ćemo ugovorom trajno riješiti mogućnost edukacije naših studenata kroz transfer znanja i stalno praćenje najsuvremenijih tehnika i tehnologija, a naši će nastavnici obogaćivati znanstvene spoznaje. To je jako važno jer fakultet u svome vlasništvu ima 74 hektara pokušališta tako da će studenti po prvi puta imati priliku upravljati najsuvremenijim tehnologijama te biti u potpunosti pripremljeni i educirani za tržište rada. Postojeći traktor uvijek će biti zamijenjen novim kada izađe nova serija pa ćemo na taj način uvijek raditi na najsuvremenijem traktoru", zaključio je dekan.

vd
Ivan Plaščak, predstojnik Zavoda za poljoprivrednu tehniku obnovljivih izvora energije

Dragocjeno praktično znanje

Izv.prof.dr.sc. Ivan Plaščak, predstojnik Zavoda za poljoprivrednu tehniku obnovljivih izvora energije, istaknuo je da ovakva moderna oprema daje nadu u bolje sutra.

"Mehanizatorima je teorija važna, ali ono što vide u polju i opipaju svojim prstima je dragocjeno. Zavod ima 25 članova i držimo nastavu na stručnom preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju vezanom za poljoprivrednu tehniku. Naš su izlazni proizvod studenti mehanizacije koji se zapošljavaju i vode brigu o strojevima te upravljaju strojevima na malim i velikim poljoprivrednim gospodarstvima. Važno je da će se tijekom studiranja susresti i s ovakvom tehnikom i moći konkretno znanje primijeniti kod budućeg poslodavca. Prilikom nedavne izrade strategije fakulteta popisan je inventar i tamo se navodi da imamo 43 laboratorija i 28 praktikuma, a sada mogu reći da je ovo 44. laboratorij i 29. praktikum", rekao je Plaščak i otkrio da je prije nekoliko dana odobrena već i prva tema diplomskog rada na ovom traktoru.


Fotoprilog


Tagovi

Jerković Claas traktor FAZOS Poklon Ario 420 Znanje Obrazovanje Krunoslav Zmaić Alojzije Jerković


Autorica

Melita Berečić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka koja obrađuje različite teme. Zaljubljenica je u prirodu i ekološku poljoprivredu.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]