Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 29.06.2020. 12:10

John Deere predstavio novi traktor 6M serije, veliki 7R 350 i dva modela vučene prskalice!

Tvrtka John Deere lansirala je niz novih proizvoda, uključujući seriju traktora srednje veličine i dodatni veliki model, prednji utovarivač kao i novu seriju prskalica.

Foto: John Deere
  • 1.351
  • 163
  • 0

Tvrtka John Deere ove godine uvodi niz novosti, pa je tako na drugoj održanoj online konferenciji 25. lipnja lansirala niz novih proizvoda, uključujući seriju traktora srednje veličine i dodatni veliki model, kao i novu seriju prskalica.

Osim toga, najavljena je reorganizacija poslovanja koja će još više povezati ovu tvrtku sa samim kupcima.

"U više od 180 godina naša se tvrtka neprestano mijenjala i razvijala do najvećeg i najuspješnijeg proizvođača poljoprivrednih strojeva. Najavljujemo da John Deere postaje Smart Industrial Company. To znači da u budućnosti više neće prodavati samo strojeve. Krećemo prema organizaciji proizvodnog sustava. Nudit ćemo rješenja koja optimiziraju troškove mehanizacije, ali i sve druge, ovisno o fazama proizvodnje. Proizvodni sustavi na koje smo se fokusirali su kukuruz i soja, strne žitarice, pamuk i šećer, mljekarstvo i stočastvo, kao i visokodohodovni usjevi.

Poljoprivrednici širom svijeta suočavaju se s velikim izazovima u pogledu očuvanja resursa, profitabilnosti i zaštite okoliša. Digitalizacija je važan faktor za rješavanje izazova. Kao pametna industrijska kompanija želimo dati svoj doprinos i učiniti sebe i svoje proizvode i usluge pametnijima i ažurnijima", rekao je Mark von Pentz iz ove tvrtke.

Kompaktni novi modeli serije 6M

Jedan od spomenutih noviteta je i traktor serije 6M čime je podignuta razina za kompaktne traktore u pogledu jasnoće, udobnosti, performansi i upravljivosti. Kompaktan je poput još uvijek vrlo popularnog John Deere 6430 Premium, ali sada nudi neometan pogled zahvaljujući ravnom poklopcu. Kratki međuosovinski razmak također povećava upravljivost - novi modeli s četiri cilindra imaju radijus okreta od samo 4,35 m. Unatoč svom dizajnu, najveća dopuštena bruto težina iznosi 10,45 t, što dovodi do korisnog opterećenja vozila do 4,7 t za kojeg nema premca u ovoj klasi.

dc
Traktor serije 6M

Posebno su manji 6M modeli sa svojom haubom idealni strojevi za prednji utovarivač. Još jedna opcija je uvedena za veće 6-cilindrične modele 6175M i 6195M tako da sada oba mogu biti opremljena hidrauličkom pumpom koja isporučuje 155 l/min što ih čini zanimljivim za poljoprivrednike i izvođače koji traže moćan stroj po pristupačnoj cijeni.

7R 350 modeli nude idealan omjer snage i mase

Samo osam mjeseci nakon što je na sajmu Agritechnica 2019 predstavio svoju novu generaciju traktora serije 7R, John Deere je najavio još jedno značajno ažuriranje. Novi vodeći model 7R 350 nudi idealan omjer snage i mase za postizanje neusporedivog ubrzanja i učinkovitosti transporta.

Odlikuje ga potpuno nova luksuzna kabina, upravljački joystick CommandPRO, vrhunsko sjedalo s masažnom funkcijom, DAB + radio sa zaslonom osjetljivim na dodir s Apple CarPlay kompatibilnošću i sustavom zvučnika 6.1, poboljšana tehnologija Precision Ag mogućnosti i još mnogo toga.

Razvijajući do 388 KS uz Intelligent Power Management (IPM) i s minimalnom težinom otpreme od samo 11,4 tone, ovaj najnoviji model ima impresivan omjer snage i težine od samo 29 kg/KS. Prvoklasnu sposobnost upravljanja pruža poboljšani ActiveCommand Steering 2. Ovo je elektronički sustav koji koristi žiroskop da bi osjetio bilo koje skretanje i automatski nadoknađuje vožnju kako bi savršeno ostao na putu.

fw
Novi vodeći model 7R 350 nudi idealan omjer snage i mase

Dopunjena uspostavljenim Wireless Data Transferom između CommandCentre zaslona traktora i udaljenog računalnog operacijskog centra, najnovija aplikacija MyOperations sada može poslužiti kao digitalni snimak polja pomoću koje operateri mogu dokumentirati bilo koji zadatak i znati da će se podaci sigurno pohraniti u njihov osobni račun operativnog centra.

Niže troškove na sat osiguravaju i povoljniji jamstveni uvjeti, koji se posljednjih godina uvode na temelju dokazane pouzdanosti ovih traktora. Standardno tvorničko jamstvo udvostručilo se na dvije godine ili 2.000 sati, isto kao i na onima serije John Deere 8R i 9R. Dodatno, opcijski PowerGard Protection/Plus uvjeti produljenja jamstva sada su još isplativiji, s rokovima do osam godina ili 8.000 sati.

Četiri modela prednjih utovarivača za različite primjene

Nakon uspješne R serije najavljene 2015. godine, proširena paleta John Deere prednjih utovarivača sada uključuje dodatna četiri modela koji pokrivaju različite primjene, od standardnih zadataka do operacija koje zahtijevaju vrhunske performanse i udobnost. Serija M posebno je dizajnirana za kupce kojima je potreban svestran i lakši utovarivač za privlačnu cijenu.

Za skučene radne prostore koji se često nalaze na mješovitim ili stočnim farmama, uži prednji profil utovarivača rezultira boljom preglednošću prema žlici i okolini traktora. Svi modeli dolaze sa snažnim sustavom mehaničkog samo-niveliranja (MSL), koji osigurava dodatnu silu prilikom punjenja žlice. S 20% manje potrebe za stražnjim balastom i 20% manjom težinom u odnosu na model R serije, njima je u radu brzo i lako upraljvati. Primjerice, model 603M može podići žlicu za četiri sekunde.

Svi utovarivači M serije mogu biti opcijski opremljeni sa suspenzijom utovarivača, dok su hidraulični dijelovi usmjereni u njegovu unutrašnjost kako bi se zaštitili od bilo kakvih potencijalnih oštećenja. Utovarivači mogu koristiti isti okvir za montažu (priprema za utovarivač) kao i osnovna R serija, čime se izbjegava da vlasnici traktora moraju dodatno prilagođavati sadašnje. Modeli serije M također su u potpunosti kompatibilni s John Deere prednjim hidraulikama, omogućuju punu oscilaciju prednje osovine i maksimalne kutove zakretanja, a istovremeno ostaje prostora za pristup glavnim servisnim točkama.

Novi utovarivači M serije odgovaraju traktorima: 5M, 5R, 6M i 6R modela do modela 6155M/R.

Nova prskalica

Šećer na kraju je predstavljanje dva nova modela kompaktnih vučenih prskalica srednjeg opsega, označene serijom R700i. Premium karakteristike modela R732i i R740i su preciznost i inteligentna tehnologija. Dostupne su s rezervoarima od 3.200 i 4.000 litara, a dižu se od 18 do 30 m, s vrhunskim značajkama, uključujući provjereni sustav rješenja dvostrukog kruga PowrSpray.To smanjuje vrijeme punjenja, poboljšava nanošenje sredstava i točnost.

PowrSpray ima dvije hidrauličke pumpe u zasebnim krugovima. Samousisavajuća pumpa za punjenje puni spremnik otopinom do 600 litara/min u roku od sedam minuta, dok pumpa za prskanje od 750 litara/min pruža visoku snagu i izuzetnu točnost prskanja. 

cd
Novi model vučene prskalice R732i

Oba ova nova raspršivača također mogu biti opremljena pojedinačnim sustavom za kontrolu mlaznica, a elektroničko rješenje omogućava uštedu do pet posto troškova sredstava za zaštitu bilja, što iznosi oko šest eura po hektaru *.

Pomoću Wireless Data Transfera, aplikacijski se podaci mogu razmjenjivati ​​između strojeva i ureda farme ili čak dijeliti s trećim stranama. Koristeći ovu platformu, poljoprivrednici mogu pristupiti svim podacima i datotekama povezanim s aplikacijama za prskanje i upravljati njima jer se datoteke podataka ISOXML sada mogu koristiti u operacijskom centru MyJohnDeere.com. Pored toga, putem MyOperations aplikacije mogu upravljati podacima s bilo kojeg uređaja s internetskim uređajem bez obzira gdje se nalazili.

Vučene prskalice serije R700i dostupne su i s opcijom zatvaranja prijenosa (CTS). To čini sigurnijim i lakšim spajanje punionice prskalice na bilo koji zatvoreni prijenosni sustav i izbjegavanje bilo kakvog kontakta s tekućinama za zaštitu bilja, radi maksimalne sigurnosti operatera.

* Temeljeno na usjevu pšenice od 500 ha i uz pretpostavku da su troškovi herbicida 53 €/ha plus 65 €/ha za fungicide (5% x 118 = 5,90 €).


Fotoprilog


Tagovi

John Deere Konferencija Novocommerce International MyOperations 6M serija 7R 350 traktor Prskalica Prednji utovarivač


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]